Pred nama je nova rukometna sezona koju HRK Grude kao aktualni prvak BiH i osvajač KUP-a BiH, dočekuje u znatno pomlađenom sastavu .

U našoj ekipi nećemo više gledati  dvije igračice koje su činile  „udarnu“ sedmorku u prošloj, šampionskoj sezoni,  Amandu Jelčić i Anđelu Boras. Ove godine ekipa se uglavnom kompletirala iz naše škole rukometa, uz dvije  igračica koje su došle iz drugih klubova , a to su Matea Šumelj i Lea Bošnjak.

Ljetne pripreme su protekle radno, uz puno treninga, 6 pripremnih utakmica , ali i dosta putovanja, zabave i laganijih aktivnosti.

HRK Grude u novoj sezoni ,kao i svake godine nastupa i u EHF European cupu , gdje je za protivnika dobio portugalsku ekipu  ADA de Sao Pedro do Sul. Dogovorom klubova , obje utakmice se igraju u Portugalu i to 13. i 15. listopada 2022.g

Uz Premijer ligu BiH i EHF European cup, na proljeće  ekipu očekuje i nastup u KUP-u BiH .

Kao i uvijek do sada HRK Grude u sezonu ulazi bez ikakvih posebnih  rezultatskih ciljeva sa željom i namjerom da svaku utakmicu odigra najbolje što može . Koliko će se bodova takvim pristupom osvojiti i za koje će mjesto to biti dovoljno , to će vrijeme pokazati .

Otvaranje sezone nam odmah donosi utakmicu protiv ŽRK Borac iz Banja Luke kojoj smo domaćini ovog vikenda. Svakako da će to biti jedan pravi ispit za mogućnosti naše mlade ekipe, jer je Borac u novoj sezoni svakako jedan od glavnih kandidata za naslov prvaka BiH. Ekipa je to koja igra već nekoliko godina zajedno sa dosta kvalitetnih igračica i znatno iskusnija od naše ekipe.

Očekujemo dobru utakmicu u kojoj će gledatelji moći uživati, a neka bolji pobijedi.

Sretno „kćeri bure“ u novoj rukometnoj sezoni!

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0