Ekipa HRK Grude u četvrtak, 13.02.2020.godine putuje u Podgoricu gdje će 14. i 15.02.2020. godine odigrati zadnje dvije utakmice u grupnoj fazi ovosezonskog izdanja WRHL-Ženske regionalne rukometne lige.

Gruđanke će u petak 14.02.2020.g. u 20.00 sati igrati protiv domaćina ovog turnira, ekipe ORK Rudar Pljevlja, a dan kasnije protiv ekipe ŽRK Kumanovo iz Sjeverne Makedonije.

Ekipa ORK Rudar je u dosadašnje 4 utakmice ostvarila 1 pobjedu i to gostujuću , protiv ekipe ŽRK Zaječar 1949 te pretrpjela 3 poraza . Ekipa Rudara je ustvari druga ekipa ŽRK Budućnosti, sastavljena od mladih i izuzetno talentiranih i kvalitetnih igračica koje kucaju na vrata  prve ekipe europskog velikana iz Podgorice. Na domaćem parketu će zasigurno biti dodatno motivirane i željne novih bodova.

ŽRK Kumanovo je bio i ostao glavni favorit ove grupe. Ova ekipa je prvoplasirana ekipa prvenstva Sjeverne Makedonije u kojem je jesenski dio završila sa svim pobjedama. Sam podatak da su uvjerljivo savladali  Metalurg , Vardar kao i sve ostale protivnike govori o snazi ove ekipe. Nakon turnira u Zaječaru na trenersko mjesto su doveli i iskusnog stručnjaka Nenada Kraljevskog. Ekipa Kumanova je svakako i ozbiljan kandidat za plasman na završni turnir WRHL u ovoj sezoni.

Ekipa HRK Grude kao novajlija u WRHL je u dosadašnjem dijelu natjecanja ostvarila sjajne rezultate. Plan prije početka natjecanja je bio stjecanje međunarodnog iskustva kroz jače utakmice. S obzirom da u povijesti niti jedan klub iz BiH nije ostvario nijednu pobjedu u ovom natjecanju , očekivanja su bila da se pokuša doći do bar jedne pobjede, a evo nakon četiri odigrane utakmice ostvaren je maksimalni učinak od četiri pobjede. Iako je ekipa od početka sezone i 1.kruga ovog natjecanja ostala bez dvije ključne igračice, Nikoline Čutura i Amande Marić, cure koje su ostale su spremne odigrati još dvije dobre utakmice i pokušati ostvariti što bolji rezultat.

Nakon ovog zadnjeg turnira , u sljedećoj fazi u Grudama će gostovati jedna od ekipa iz 1. grupe. Za sada je sigurno da to ne može biti Budućnost koja je vodeća u 1.grupi, a mogući protivnici HRK Grude su Podravka, Krim ili Jagodina.

Sretno cure !

 DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0