ŽRK Ilidža – HŽRK Grude Autoherc 16:17(8:7)
14.kolo Premijer liga Bosne i Hercegovine,sezona 2014/2015  
Dvorana KSRC Hadžići
Gledatelja 200
Suci:Adnan Muhatarević i Jasenko Omerefendić(Živinice)
Delegat:Dragan Semiz(Novo Goražde)

ŽRK Ilidža
Maja Mihajlović.Jasmina Pavlović 3,Izudina Brutus,Dragana Dejanović 2(1),Snežana Ždrale,Enida Hadžiselimović,Almikna Muhović,Emina MUjagić 7(2),Iris Škaljić 2,Almedina Imširović,Amina Pašović,Dragana Pandurević,Naida Škaljić,Adela Merdžanić,Melisa Osmanagić
Trener:Dominko Ilić
Sedmerci:5(3)
Isključenja 12 minuta

HŽRK Grude Autoherc
Anica Gudelj,Anđela Milas,Ana Kondža,Karla Glavaš,Chiara Radić,Kornelija Klinac 7(5),Josipa Braćić 1,Andrea Prusina 4,Ana Marija Šimić 3,Klara Mikulić,Anita Azinović 2,Tina Bandić
Trener Zlata Zubac
Sedmerci:8(6)
Isključenja:6 min

Derbi utakmica Premijer lige BiH za rukometašice opravdala je sva očekivanja.Dvije najbolje ekipe u državi odigrale su tako jaku i čvrstu utakmicu da bi se i mnoge “muške” utakmice mogle postidjeti.
Obje ekipe su u utakmicu ušle odlučne da pobijede i da se time značajno približe naslovu prvaka države.U takvoj utakmici je bilo i grča i tehničkih pogrešaka,ali i lijepih poteza,posebno su briljirale vratarke Anica Gudelj i Adela Merdžanić.
Cijeli susret protekao je u stalnoj rezultatskoj izjednačenosti,tako da nijedna ekipa nije imala više od dva gola prednosti.U takvoj situaciji se ušlo u zadnjih 8 minuta utakmice.
Naime,u 52. minuti je rezultat glasio 16:16 i igralo se bez gola sve do 59. minute kada Gruđanke postižu 17.gol.Zadnjih 90-ak sekundi je bilo dramatično jer je domaća ekipa napadala sa svih 7 igračica,znači i sa vratarkom Merdžanić.
Grudske rukometašice su odigrale sjajnu obranu koja nije dopustila da dodje do izjednačenja.Jednostavno cure su bukvalno proživjele svoj slogan DO KRAJA ZAJEDNO što je i ovaj put dovelo do konačnog slavlja.
Na kraju zaslužena pobjeda HŽRK Grude Autoherc koje su u ovoj utakmici dokazale da su trenutno najbolja ekipa u državi,a ekipa Ilidže je potvrdial da se nalazi u samom vrhu BiH rukometa.
Sve čestitke igračicama i trenerici grudskih rukometašica na ovoj sjajnoj pobjedi.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0