ŽRK Bihać – HŽRK Grude Autoherc   28:31 (14:15)

Gradska dvorana Luke Bihać

Gledatelja 300

Suci:Čedić-Duraković

Delegat:Hurić

ŽRK Bihać

Alma Dizdar,Emina Halilagić,Emina ALijagić,Azra Bašanović(7),Emina Dizdar,Aldina Halilović,Elvedina Delismailović(2),Orhana Suljević,Medina Dizdarević(5)Lejla Ibradžić(11),Adna Malkoč,Nejla Hadžić(3),Ajla Kozlica,Amna Alagić,Amela Hajdarević,Hana Zeljković

HŽRK Grude Autoherc

Ana Pranjić,Andrea Brzica,Antonija Kutleša(12),Iva Leko,Ana Knezović,Chiara Radić,Josipa Grubišić,Josipa Braćić(6),Jana Leko,Marija Ćorluka(1),Ana Marija Šimić(12),Klara Mikulić,Tina Bandić,Nikolina Marić,Jospia Mikulić

Derbi prvenstva je opravdao očekivanja.

Odlična utakmica ,koja je potvrdila da je ekipa ŽRK Bihać uz HŽRK Grude Auotherc trenutno najbolja ekipa 1. lige FBiH.

Početak utakmice je protekao u vodstvu ekipe iz Gruda,koja je sve do 20. minuta imala prednost od 1 do 3 gola.Tada je od 20.do 26. minuta domaća ekipa preokrenula rezultat i došla do prednosti od 2 gola 14:12.Međutim Gruđanke tada pojačavaju i prave seriju od 3:0 te tako dolaze do prednosti od 15:14 ,što je bio i rezultat 1.poluvremena.Gruđanke tako nisu dozvolile da u ovom prvenstvu izgube ni jedno poluvrijeme u svih dosadašnjih 9 utakmica.

Drugo poluvrijeme ekipa iz Gruda je odigrala sigurno ,ne dozvolivši ni u jednom trenutku da pobjeda dodđe u pitanje.

Odražavano je stalno vodstvo koje se kretalo od početnih 1 preko u jednom trenutku  6,pa do završnih 3 zgoditka prednosti.

Gruđanke su tako pokazale da su trenutno najbolja ekipa u ovom natjecanju ,te su unatoč fanatičnom navijanju domaćih gledatelja,koje je cijelo vrijeme bilo sportsko i korektno,unatoč pritisku koji su imale kao favorit i unatoč čvrstoj i dobroj igri domaćih igračica,ostvarile i 9 pobjedu u nizu ,što zasslužuje sve čestitke i pohvale.

Da ova utakmica dobije najvišu ocjenu svakako su doprinjeli i suci ove utakmice gospoda Čedić i Duraković koji su uz delegata Hurića odlično obavili svoj posao .

Na kraju još jednom zahvala domaćinima na gostoprimstvu i fer i sportskoj igri,gledateljima na sportskom navijanju,sucima na odličnom suđenju,a grudskim djevojakama i trenerici sve čestitke na ovoj velikoj pobjedi.

U slijedećem kolu ekipa HŽRK Grude AUtoherc je slobodna ,a zadnju ovogodišnju utakmicu igra 15.ili 16. 12 u Grudama protiv ekipe Krajine iz Cazina.

Do tada će se cure odmoriti i pripremiti da u toj zadnjoj utakmici uz nadamo se veliku podršku domaćih gledatelja ,okrune ovu polusezonu još jednom pobjedom.

DO KRAJA ZAJEDNO!

Comments

0