Dvorana Bili Brig Grude subota 19.10.2013. u 17.30 sati

HŽRK Grude Autoherc – ŽRK Krivaja Zavidovići   

Suci :Anis Duraković i Džemal Čedić(Sarajevo)

Delegat:Goran Sušić (Čapljina)

U subotu će se u Grudama sastati dvije ekipe koje su neporažene u dosadašnjem dijelu Premijer lige.

Krivaja je svakako jedan od najozbiljnijih kandidata za osvajanje naslova prvaka Premijer lige BiH.Za razliku od većine klubova iz vrha BiH rukometa koji su u ovoj sezoni ostali bez važnih igračica,Krivaja je zadržala isti igrački kadar sa kojim je u proteklih nekoliko godina iz sezone u sezonu bilježila sve bolje rezultate.Ove godine ekipa iz Zavidovića učestvuje i u europskom kupu kao predstavnik Bosne i Hercegovine i uz odličan start u ovogodišnjoj Premijer ligi BiH u Grude dolazi kao veliki favorit.

Gruđanke su u prva tri kola ostvarile tri pobjede i osvojile maksimalnih 9 bodova,što je bio plan za cijeli prvi dio sezone.Samim tim ekipa će ostatak sezone odigrati bez pritiska ,najbolje što može i svaku utakmicu odigrati sa punim zalaganjem.

Prve tri pobjede su odličan rezultat,ali ipak treba imati na umu da je pored dobre igre i raspored samog početka prvenstva bio dosta povoljan.Tako se može reći da tek od ove utakmice Gruđanke igraju sa najjačim klubovima i da bi svaki bod u slijedećim utakmicama bio veliki uspjeh.

U svakom slučaju u subotnjoj utakmici ekipa Krivaje je favorit,ali i Gruđanke će sigurno dati sve od sebe da pokušaju nastaviti niz nepobjedivosti na domaćem parketu koji traje već 18 mjeseci što se tiče prvenstvenih utakmica.

Cure pozivaju sve ljubitelje sporta da dodju na utakmicu i da im svojim navijanjem pomognu da ostvare što bolji rezultat.

DO KRAJA ZAJEDNO!

Comments

0