HRK Grude će idućeg tjedna 7.put uzastopno nastupiti u nekom od europskih natjecanja. Nakon premijernog nastupa 2015.godine na Islandu pa nakon toga dva puta u Rumunjskoj (Roman i Brasov) , slijedilo je gostovanje u Njemačkom Metzingenu. Nakon toga je slijedila jedna sezona u kojoj se igrala WRHL , a u prošloj sezoni  prvo gostovanje u Podgorici i povijesni prolaz prve prepreke(ORK Rudar), te u siječnju ove godine i prve povijesne utakmice EHF cupa u Grudama protiv španjolske Rocasa Garn Canarie.

Ždrijeb ovogodišnjih EHF cupova dao nam je za protivnika češku ekipu Sokol Pisek. Neće ovo biti prvi susret Čehinja protiv BiH klubova . U sezoni 2009/2010 u EHF Challange cupu Sokol Pisek je ugostio ekipu ŽRK Ilidža i pobijedio rezultatom 40:24. Dvije godine kasnije, u sezoni 2012/2013 Čehinje su gostovale u dvorani Bijeli Brijeg u Mostaru gdje su domaćina, ekipu HŽRK Zrinjski koja je tada bila prvak BiH,  pobijedili  rezultatom 32:22.

Ovu sezonu u MOL ligi ekipa Sokol Pisek je otvorila odlično te trenutno, nakon 6 odigranih kola  zauzima 4.mjesto sa 8 bodova. Inače MOL liga je veoma kvalitetna i u njoj nastupaju klubovi iz 3 države: Češke, Slovačke i Poljske.

Naša ekipa put Češke kreće već u utorak ujutro i to malo dužim putem, preko Brčkog, gdje ćemo odigrati utakmicu 4.kola Premijer lige BiH protiv domaćeg ŽRK Jedinstvo. Nastavak putovanja  i dolazak u Pisek su planirani za 13.10.2021.g u večernjim satima. Utakmice EHF cupa protiv Sokol Piseka su na programu u petak, 15.101. u 18.00 sati i u subotu 16.10.2021.g u 15.00 sati nakon čega slijedi povratak ekipe u Grude.

Iako imamo kvalitetnog i teškog protivnika, naša mlada ekipa će dati sve od sebe da odigra što bolje utakmice i da se na najbolji način predstavi na europskoj sceni.

Nadamo se da će biti osiguran i prijenos te da ćemo na vrijeme moći objaviti link na kojem će naši navijači moći gledati utakmicu .

Sretno nam bilo !

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

Comments

0