Rukometne prvakinje Bosne i Hercegovine, ekipa HŽRK “Grude” u srijedu putuje u rumunjski grad Brasov gdje će u petak i subotu odigrati utakmice 1.pretkola EHF cupa.

Nažalost čelnici EHF nemaju baš puno obzira za klubove koji su kvalitetom ispod europske razine, među kojim je svakako i naš klub. Tako je ove godine 21 najlošije rangiran klub u EHF cupu svrstan u jednu skupinu bez mogućnosti da igraju međusobno, a samim tim i bez realne mogućnosti da ostvare neki dobar rezultat ili plasman u 2.pretkolo jer su njihovi protivnici neuporedivo kvalitetniji klubovi. U najmanju ruku je neobično da u 1.pretkolu igra prošlogodišnji polufinalist tog natjecanja, a upravo prošlogodišnji polufinalist EHF cupa je protivnik našeg kluba već u 1.pretkolu.

Dakle,protivnik grudskim rukometašicama je ekipa ASC Corone 2010 koja je prošlu sezonu završila  kao trećeplasirana ekipa rumunjskog prvenstva, odmah iza aktualnih europskih prvakinja ,ekipe Bukurešta i sudionica četvrtzavršnice ovogodišnje lige prvakinja ,ekipe Baia Mare.To je klub sa dugom i bogatom tradicijom i sa ogromnim međunarodnim iskustvom. Trenerica ASC Corone 2010 je najbolja rukometašica Rumunjske svih vremena, Mariana Tirca koja je dugo godina igrala za Podravku.

Gruđanke u Brasov putuju po još jedno internacionalno iskustvo, sa željom da  odigraju najbolje što mogu ,svjesne da igraju protiv protivnika koji je nedodirljiv u rezultatskom smislu za našu ekipu. Ipak je činjenica da bez sudjelovanja u europskim natjecanjima i bez jakih pa i  prejakih protivnika ne možemo očekivati ni napredak naših klubova i rukometa. Osim toga sudjelovanje našeg kluba u EHF Cupu je i nagrada za djevojke koje su prošlu sezonu u domaćim natjecanjima odigrale najbolje moguće i ostvarile sve pobjede u Premijer ligi i KUP-u BiH.

Ekipa na put kreće u srijedu u 6.00 sati i putuje do rumunjskog Temišvara gdje će prenoćiti, da bi u Brasov stigla u popodnevnim satima u četvrtak 08.09.2016. U četvrtak će cure odraditi trening, a utakmice su na programu u petak i subotu sa početkom u 18.00 sati po lokalnom vremenu. Obje utakmice će suditi Tetyana Rakytina i Iryna Tkachuk iz Ukrajine ,a delegat će biti Svetlana Obućina iz Srbije.

Na povratku iz Brasova, u nedjelju 11.09.2016., ekipa HŽRK “Grude” će na poziv svojih dugogodišnjih prijatelja biti gost ŽRK Vukovar,a povratak u Grude je predviđen za ponedjeljak 12.09.2016.

Na ovo putovanje osim igračica prve ekipe, putuju i dvije mlađe igračice,  i to Marija Andrijanić i Lara Šimić, kojima je ovo putovanje nagrada za dobar rad u školi rukometa našeg kluba “Rukomet-od prvog koraka do prvaka”

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

Comments

0