ŽRK Dubica-HŽRK Grude

13.kolo Premijer lige BiH za rukometašice

Subota 03.03.2018.g.  u 20.00 sati

Suci: Dženan Grbić i Mirza Taletović

Delegat: Damir Sobo

U 13. premijerligaškom kolu u Kozarskoj Dubici snage odmjeravaju ekipe ŽRK Dubica i HŽRK Grude.  Prva je ovo utakmica ovih klubova u Kozarskoj Dubici s obzirom da je domaćoj ekipi ovo prva sezona u Premijer ligi BiH.

Ekipa ŽRK Dubice je sjajno odigrala dosadašnji dio prvenstva i trenutno se nalazi na 4 mjestu sa 27 bodova i sa samo bodom zaostatka za drugo i trećeplasiranim. Dubičanke su u 12 dosadašnjih utakmica 9 puta slavile, a samo 3  puta su poražene. Do sada su nepobjedive na domaćem parketu u Kozarskoj Dubici gdje su u svim utakmicama u Premijer ligi ostvarile pobjede. Mlada ekipa koja gaji brzu igru sa puno trčanja i svakako pripada samom vrhu BiH ženskog rukometa u subotu će sigurno dati sve od sebe da nastavi niz nepobjedivosti u svojoj dvorani.

S druge strane  Gruđanke u Kozarsku Dubicu dolaze sa prvog mjesta Premijer lige i sa osvojenih maksimalnih 36 bodova, ali  sigurno će im ovo biti najteže gostovanje ovog proljeća u prvenstvu. Ono što je najvažnije grudska ekipa na ovu utakmicu putuje u kompletnom sastavu jer nema  ozlijeđenih i bolesnih igračica. Zbog toga očekuju dobru igru i nadaju se pozitivnom rezultatu.

Ovo će svakako biti lijepa rukometna utakmica dva ponajbolja kluba u BiH i sigurno je da će svi oni koji u subotu dođu gradsku sportsku dvoranu u Kozarskoj Dubici moći uživati u odličnom rukometu, a neka bolji pobjedi.

Našim curama želimo sretan put, dobru igru i pozitivan rezultat.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

 

Comments

0