6.kolo 1. lige RS Herceg Bosne HRK Katarina – HŽRK Grude Autoherc- 24:28(10:14)

Dvorana Bijeli Brijeg Mostar

Suci :Bošnjak-Marić

Delegat: Mileta Kekić

HRK Katarina Mostar

Nikolina Petrović, Josipa Šimunović,Andrea Soldo 5,Maja Knezović 14, Matea Pandžić, Josipa Arapović 1, Martina Domić, Antonija Rotim 2, Ilijana Ćurić, Andrea Jurić 1, Ana Marija Slišković 1, Helena Cipetić, Ana Petrović, Ana Šimić

Trener: Kornelija Rajković

Sedmerci:3(1)

Isključenja:10 min

HŽRK Grude Autoherc:

Anđela Milas, Lucija Andrijanić, Ana Nikić 7,Tina Bandić, Lucija Žulj, Katja Žulj ,Lara Šimić, Karla Prlić, Matea Bandić 1,Klara Mikulić 5,Iva Artuković, Klara Mikulić, Anita Azinović 14, Antea Brečić, Tea Bušić

Trener:Vladimir Gašparac

Sedmerci:8(5)

Isključenja: 2 min

U zadnjem kolu 1.lige RS Herceg Bosne utakmica izmeu HRK Katarine i HŽRK Grude Autoherc je odlučivala o prvaku.

Ekipa Katarine je na samom početku povela rezultatom 1:0 i to je bilo jedino vodstvo domaćina. U najvećem dijelu utakmice prednost je bila na strani gošći ,a zadnje izjednačenje je bilo početkom drugog poluvremena(14:14).Nakon toga Gruđanke dodaju gas i odlaze na sigurnu prednost od 4-5 golova koju su zadržale do kraja utakmice. Zanimljivo je da je i prva utakmica ova dva kluba u okviru ovog natjecanja u Grudama završena istim rezultatom 28:24 za HŽRK Grude Autoherc.

Bilo je lijepih akcija i poteza na obje strane te dobrih vratarskih obrana. Pored najboljeg strijelca, Anite Azinović te standardno dobre Klare Mikulić  u ekipi novih/starih prvakinja Herceg Bosne danas se najviše istakla odlična Ana Nikić.

Iako je ekipa Katarine je u ovoj utakmici nastupila sa kompletnom prvom ekipom(osim Klaudije Knezović), a ekipa HŽRK Grude Autoherc je nastupila sa samo jednom igračicom iz startne sedmorke prve ekipe(Anitom Azinović), pokazalo se da su ipak Gruđanke ove godine nedodirljive za svoje protivnice  u ovom natjecanju.

Ovo je treći uzastopni, a ukupno četvrti naslov prvaka RS Herceg Bosne za ekipu HŽRK Grude Autoherc pa se nadamo da će ovaj klub možda ove godine prvi put dobiti i neki pokal za osvajanje ovog naslova.

Čestitke našim malim djevojčicama koje u ovom natjecanju pokazuju da grudska škola rukometa: “Rukomet-od prvog koraka do prvaka“ radi odlično i da će velike cure koje prave sjajne rezultate u seniorskoj konkurenciji imati dostojne nasljednice.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0