HŽRK Grude Autoherc – ŽRK Iskra Bugojno  36:15 (21:5)

Dvorana Bili Brig Grude

Gledatelja:100

Suci:Šabović-Šabović

Delegat:Omerović

HŽRK Grude Autoherc:

Andrea Brzica,Ana Pranjić,Iva Leko,Ana Knezović,Chiara Radić,Željana Topić(2),Josipa Braćić(7),Jana Leko,Ana Marija Šimić(13),Klara Mikulić(1).Tina Bandić,Nikolina Marić(1),Andrea Marić(12),Josipa Mikulić

ŽRK Iskra Bugojno:

Zorana Jurčević,Alma Teskeredžić(1),Irma Seferović(1),Kartarina Žulj(5),Darija Žulj(5),Klara Mostarac(1),Hasija Vrebo,Amila Peco(1),Ivana Okadar,Sanja Mišura,Arnela Merdžanić,Elhimana Karadža,Zejneb Imamović(1)

Otvaranje proljetne sezone u Grudama bilo je u znaku domaće ekipe ,koja je bila prejaka za gošće iz Bugojna.Od samog početka utakmice nije bilo dvojbi oko kranjeg pobjednika ove utakmice.

Prvo poluvrijeme grudske cure odigrale su maksimalno angažirano i ozbiljno i gošćama dozvolile da postignu samo 5 golova.

U drugom poluvremenu ,trenerica Zlata Zubac ,dala je prigodu svim igračicama da učestvuju u ovoj visokoj i zasluženoj pobjedi.

Na kraju su cure izvele svoj nezaobilazni upijač i bile pozdravljene od nešto manjeg broja gledatelja nego što smo u zadnje vrijeme navikli da ih bude na njihovim utakmicama.

U idućem kolu,naredni vikend HŽRK Grude Autoherc gostuje u Konjicu gdje će igrati utakmicu 13. kola protiv Turbine iz Jablanice.

Svim curama i trenerici čestitke na ostvarenoj pobjedi i puno sreće u nastavku prvenstva.

DO KRAJA ZAJEDNO!

Comments

0