HŽRK Grude Autoherc sudjelovao je na rukometnom turniru u Kaštel Sućurcu.
Na turniru je sudjelovalo sedam ekipa i to osim naše ekipe i ekipa hrvatskog prvoligaša Splita 2010 te još pet hrvatskih drugoligaša.
Nakon nekoliko tjedana priprema i odigranih 5 pripremnih utakmica,naša ekipa je na ovom turniru izgledala uigranije i bolje nego na prethodnim pripremnim utakmicama,što pokazuje da se ekipa slaže i da bi trebala iz utakmice u utakmicu biti sve bolja.
Grudske rukometašice odigrale su četiri utakmice,ostvarile tri pobjede  i jedan poraz i zauzele 1. mjesto na ovom turniru.Inače utakmice su se igrale 2X15 minuta s obzirom na to da je svaka ekipa igrala 4 utakice u jednom danu.
Iako rezultat nije bio prevashodni cilj ovog nastupa naše ekipe ipak se može reći da su cure igrale onako i onoliko koliko im je bilo potrebno u svakoj utakmici.
Tako su u takmciu sa Zadrom koju smo dobili rezultatom 19:13 odigrali rezervirano sa pola snage i u ovoj utakmici trener Zlata Zubac je dala prigodu većini igračica da pokažu koliko su spremne i koliko trenutno mogu pružiti.

Prava igra i angažman naših cura je uslijedio u slijedećoj utakmici protiv najvećeg favorita za osvajanje ovog turnira,hrvatskog prvoligaša ŽRK Split 2010.
Grudske rukometašice su ovu utakmicu odigrale izuzetno dobro,angažirano i kvalitetno i ostvarile sigurnu pobjedu od 16:12,s čime je blo gotovo osigurano finale turnira.
U zadnjoj utakmici u skupini Gruđanke su odigraale opuštenije i bez dovoljno motiva protiv ekipe Sinja,tako da su zabilježile poraz od 9:11,koji nije utjecao na plasman u finale turnira.

U finalnoj utakmici ekipa HŽRK Grude Autoherc je ponovo odigrala veoma kvalitetnu utakmicu i naporsto pregazila ekipu ŽRK Split.
U pojednim djelovam utakmice prednost naše ekipe iznosila je i 9 golova,ali je na kraju rezultat bio 17:11 za naše djevojke.

Sve u svemu jedan veoma dobar nastup naših cura i još jedna uspješna provjera pred nadolazeće natjecanje u Premijer ligi BiH.

Ekipa HŽRK Grude Autoherc na ovom turniru nastupila je u slijedećem sastavu:

Anica Gudelj,Ana Kondža,Karla Glavaš 1,Ana Nikić,Kornelija Klinac 12(6),Josipa Braćić 10,Jana Leko,Andrea Prusina 12,Ana MArija Šimić 12,Anđela Milas,Klara Mikulić,Anita Azinović 14,Chiara Radić,Josipa Mikulić

Konačni poredak na turniru je:
1.HŽRK Grude Autoherc
2.ŽRK Split
3.ŽRK Split 2010
4.ŽRK Vraniic
5.ŽRK Marina Kaštela
6.ŽRK Sinj
7.ŽRK Zadar

Organizacija turnira je bila dobra i HŽRK Grude Autoherc se ovim putem zahvaljuje domaćinima tj ŽRK Marina Kaštela.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!
 

Comments

0