ŽRK Borac Banja Luka -HRK Grude  20:19(11:12)

Poluzavršnica KUP-a BiH za rukometašice

Dvorana Borik Banja Luka, Gedatelja:300

Suci:  Amar i Dino Konjičanin (Visoko)

Nadzornik: Srđan Jović (Doboj)

Anđela Stojanović 4(2),Helena Ćurić 1, Marija Šehovac, Andrea Brus, Isidora Kršić 2, Darjana Vukliš, Ružica Šikić, Jovana Novaković 1, Jovana Kodžoman, Ana Vrančić 3, Milana Railić, Dajana Kočić, Božana Ćutković 7(3),  Dragana Vukosavljević , Dajana Ignjatović 2,Sara Majkić

Trener: Rade Unčanin

Sedmerci:7 (5)

Isključenja: 10 min

HRK Grude:

Milena Vujisić, Gabrielle Leese, Amanda Jelčić 3 (2), Nikolina Čutura 1, Paula Miloš, Teodora Petković 2, Mia Lugonjić, Leontina Vujić 4,Ina Džidić, Karla Lovrić 5, Barbara Karačić, Anđela Boras 1, Jovana Ilić 3

Trenerica: Zlata Zubac

Sedmerci:2(2)

Isključenja : 14 min

Polufinalna utakmica ovogodišnjeg KUP-a BiH za rukometašice između Borca i Gruda, bila je finale prije finala. Veoma neizvjesna i uzbudljiva utakmica u kojoj su obje ekipe pokazale veliku borbenost i želju za pobjedom. Vratarke su bile najbolji pojedinci svojih ekipa ,ali je bilo lijepih poteza i od ostalih igračica.

Početak utakmice je pripao Gruđankama koje su povele 4:1 te 5:2. nakon toga su propustile 2 zicera te je došlo do isključenja Jovane Ilić nakon čega je domaća ekipa izjednačila rezultat. Od tada pa do polovine drugog poluvremena se  uglavnom se igralo gol za gol. Nakon što su domaće igračice u 44. minuti povele sa tri gola razlike (16:13) , gošće iz Gruda su uzvratile serijom 3:0 i u 49.minuti poravnale rezultat na 16:16. U završnih 10 minuta se nastavilo igrom gol za gol, ali dva dosuđena i realizirana sedmerca  za domaću ekipu i isključenje Teodore Petković u 51. minuti  bili su dovoljni za konačno slavlje ekipe Borca.

Ovim porazom grudske rukometašice su završile ovu tešku sezonu u kojoj su prvenstvo završile na 3. mjestu ,a KUP natjecanje u poluzavršnici. Kad se sve sagleda , to je i realan domet ove ekipe kojoj je nedostajalo u prvom redu iskustva u važnim utakmicama. Gotovo sve igračice(osim dvije) rođene su  2000.-2006-godine i upravo u odlučujućim trenucima važnih utakmica je to dolazilo do izražaja ,najviše promašajima čistih zicera i ponekad nepotrebnim tehničkim greškama.

Do kraja sezone HRK Grude će nastupiti na završnicama državnih prvenstava za mlađe dobne skupine i to u svim godištima jer su naš djevojčice zauzele jedno od prva tri mjesta u svakoj dobnoj skupini u natjecanjima RS Herceg Bosne.

Čestitamo ekipi Borca na pobjedi i plasmanu u finale KUP-a BiH, a našim djevojkama na velikoj borbenosti .

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0