ŽRK Jedinstvo Adler Tuzla- HŽRK Grude Autoherc 19:30(7:15))

Finale KUP-a BiH za rukometašice

Dvorana Mejdan u Tuzli

Gledatelja 400

Suci: Amar Konjičanin i Dino Konjičanin (Visoko)

Delegat: Pero Marić (Mostar)

 ŽRK Jedinstvo Adler Tuzla

Lejla Šehić,Selma Osmanović,Indira Horozović 1,Marija Belušević, Nermina Kušmić 3, Marijana Sorak 3, Elma Osmanović, Zorica Bošković 2, Sanja Katić 4, Sabina Zupčević 1, Admira Zvekić 5(3), Maida Avdibašić, Sara Osmanović, Jasmina Osmanović, Hava Huskić

Trener : Zvjezdan Tomić

Sedmerci: 3(3)

Isključenja: 8 min

 HŽRK Grude Auto herc

Anica Gudelj , Anđela Milas,  Amanda Marć 1, Nikolina Čutura 6(3), Marija Gudelj 1, Ana Vrančić 6, Josipa Braćić 3, Matea Bandić, Andrea Prusina 7, Ana Nikić, Klara Mikulić 1, Anita Azinović 4, Tina Bandić, Ana Kondža 2(1).

Trener: Zlata Zubac

Sedmerci: 5(5)

Isključenja: 6 min

 Još jedan naslov dolazi u Grude. Nakon obrane naslova prvakinja Bosne i Hercegovine, grudske rukometašice su obranile i naslov pobjednica KUP-a BiH.

Ni u finalnoj  utakmici protiv domaćina, ekipe ŽRK Jedinstvo Adler iz Tuzle nije bilo previše  neizvjesnosti. Gruđanke su odigrale prvo poluvrijeme tako da domaćim igračicama nisu ostavile ni najmanju nadu za uspjeh. Obrana grudske ekipe u prvom poluvremenu je djelovala odlično, a ono što bi prošlo uglavnom bi ukrotila sjajna Anica Gudelj. Sam podataka da je u finalu državnog  KUP-a jedna ekipa u jednom poluvremenu primila samo 7 golova dovoljno govori o igri u obrani.

U drugom poluvremenu nakon početnog kratkog opuštanja, Gruđanke nastavljaju sa povećavanjem razlike koja je iznosila i do 13 golova. U zadnjih nekoliko minuta prigodu za igru dobile su i sve igračice pobjedničke ekipe.

Na kraju možemo reći da je HŽRK Grude Autoherc sezonu 2015/2016 završio kao prvak Bosne i Hercegovine sa skorom od 22 pobjede iz 22 utakmice te kao pobjednik KUP-a BiH sa 4 pobjede i bez ijednog poraza.

  Svim igračicama i trenerici čestitamo na ovim sjajnim rezultatima.

 DO KRAJA ZAJEDNO!!!!

Comments

0