U Grudama je u subotu 20.06.2015. godine odigrana završnica državnog prvenstva Bosne i Hercegovine za kadetkinje(igračice rođene 1998. godine i mlađe).
Na završnici su sudjelovale 4 ekipe i to ŽRK Bosna Visoko,HŽRK Zrinjski Mostar,HRK Katarina Mostar i domaćin HŽRK Grude Autoherc.
Igralo se 2×25 minuta i po liga sutavu.
Postignuti su sljedeći rezultati:
HŽRK Grude Autoherc – ŽRK Bosna Visoko 30:13
HRK Katarina Mostar – HŽRK Zrinjski Mostar 21:22
ŽRK Bosna Visoko – HŽRK Zrinjski Mostar 18:28
HŽRK Grude Autoherc – HRK Katarina Mostar 36:17
HRK Katarina Mostar – ŽRK Bosna Visoko 25:20
HŽRK Zrinjski Mostar – HŽRK Grude Autoherc 18:26

Konačni poredak :
1.HŽRK Grude Autoherc
2.HŽRK Zrinjski Mostar
3.HRK Katarina Mostar
4.ŽRK Bosna Visoko

Najbolja igračica završnice je Jana Leko iz HŽRK Grude Autoherc,najbolja vratarka je Ivana Petrović iz HŽRK Zrinjski Mostar,a najbolji strijelac je Klara Mikulić iz HŽRK Grude Autoherc.
Što se tiče samih utakmica može se reći da je bilo dosta dobrog rukometa,ali da se vidjela i velika nadmoć mladih grudskih rukometašica u svim utakmicama završnice.
Sam podatak da Gruđanke ni u jednoj utakmici završnice,niti u jednom trenutku nisu imale ni minimalni rezultatski zaostatak ,dovoljno govori o dominaciji ove ekipe.
Nakon osvojenog naslova prvakinja Bosne i Hercegovine u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji ,te osvajanja KUP-a Bosne i Hercegovine,ovima naslovom HŽRK Grude Autoherc je kompletirao listu ovogodišnjih naslova.
Nove kadetkske prvakinje države na ovoj završnici su igrale u sljedećem sastavu:
Anđela Milas,Tea Boban,Matea Bandić,Katja Žulj,Chiara Radić,Klara Mikulić,Jana Leko,Marija Ćorluka,Ana Nikić,Tina Bandić,Ana Kondža,Lucija Žulj,Katarina Zorić
Zanimljivost je i to da su se sve izabranice trenerice Zlate Zubac upisale u listu strijelaca iako je u ovoj ekipi bilo čak 8 igračica 2000 ili 2001.godište.
Organizacija završnice je bila na visokoj razini,a pokal i medalje novim prvakinjama države uručio je  Načelnik općine Grude gosp Ljubo Grizelj.
Igračicama i trenerici sve čestitke za osvojeni naslov kadetskih prvakinja Bosne i Hercegovine!
DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0