HŽRK Grude Autoherc-ŽRK Krajina Cazin  27:16(11:8)

Dvorana Bili Brig

Gledatelja 70

Suci:Oručević-Oručević

Delegat :Raič

HŽRK Grude Autoherc:

Andrea Brzica,Maja Grubišić,Željana Topić(3),Chiara Radić(1),Anita Zorić,Josipa Grubišić,Josipa Braćić(8),Ana Marija Šimić(10),Klara Mikulić(1),Valentina Trlin(3),Marija Ćorluka,Ivana Rudeš(1)

Sedmerci 4(3),Isključenja 9

ŽRK Krajina Cazin

Sandra Bakša,Nerma Abdić,Enesa Zulić(4),Emina Kličić(9),Bajrama Kličić,Emina Horozović(1),Sandra Horozović,Elma Ljubijankić,Jasmina Čataković,Edina Ajkunić,Sajma Delić,Jasmina Kličić(2),Azra Bureković,Amra Šabić

Sedmerci:3(3),Isključenja 4 ,izravni crveni karton Sandra Bakša

Utakmica je od samog početka bila u znaku bolje igre domaćih igračica.

Prvo poluvrijeme proteklo je uglavnom u prednosti domaće ekipe od 3 do 4 gola,da bi na kraju poluvremena rezultat bio 11:8.

Drugo poluvrijeme pokazalo je  da grudske cure osim odlične igre po kojoj su prepoznatljive na svim utakmicama,imaju i veliko srce koje su ostavile na parketu u ovoj utakmici i odhrvale se tjelesno znatno jačoj i iskusnijoj ekipi iz Cazina.

Cijelo drugo poluvrijeme proteklo je u velikoj borbi naših curica ,koje ne samo da su sačuvale prednost iz prvog poluvremena ,nego su održale i pravu lekciju iz rukometne igre ,veoma nervoznim goščama,

70-ak gledatelja u dvorani je pogotovo u drugom poluvremenu neprekidno bodrilo svoje cure u ovoj teskoj borbi i zajedno sa njima proslavilo novu pobjedu i plasman na 4.mjesto u 1.ligi Federacije BiH.

Za igru koju su prikazale i za borbenost koja ih je krasila sve cure ,kao i njihova trenerica Zlata Zubac mr.sc. zaslužuju sve čestitke i svako poštovanje isto kao i malobrojni gledatelji koji nisu požalili što su ovo nedjeljno popodne proveli u dvorani Bili Brig.

Naše cure idu dalje i već idućeg vikenda gostuju u Bugojnu kod Iskre ,koja je u prva dva kola ovog proljeća zabilježila dvije pobjede.pa će svakako ovo biti još jedno teško gostovanje.Ali sigurno je i da će ohrabrene igrom i zalaganjem koje su danas pokazale na ovo gostovanje otići samouvjerene i sigurne u svoje mogućnosti i da će se vratiti sa dobrim rezultatom.

DO KRAJA ZAJEDNO!

Comments

0