HŽRK Grude Autoherc-ŽRK Ilidža  26:17(14:8)
Uzvratna utakmica četvrtzavršnice KUP-a BiH,sezona 2014/2015  
DvoranaBili Brig Grude
Gledatelja 500
Suci:Prtedrag Dejanovič i Elvis Marčetić(Prijedor)
Delegat:Goran Sušić(Čapljina)

HŽRK Grude Autoherc
Anica Gudelj,Anđela Milas,Josipa Mikulić,Karla Glavaš,Chiara Radić 1,Kornelija Klinac 12(6),Josipa Braćić 2,Andrea Prusina 4,Ana Marija Šimić 5,Klara Mikulić,Anita Azinović 2,Tina Bandić
Trener Zlata Zubac
Sedmerci:8(6)
Isključenja:4 min

ŽRK Ilidža
Maja Mihajlović 2,Jasmina Pavlović,Izudina Brutus,Dragana Dejanović 4,Snežana Ždrale,Enida Hadžiselimović 3,Almina Muhović,Emina MUjagić 3(1),Iris Škaljić 2,Almedina Imširović 1,Amina Pašović 2,Dragana Pandurević,Naida Škaljić,Adela Merdžanić,Hanna Hrle
Trener:Dominko Ilić
Sedmerci:5(2)
Isključenja 4 minuta

Gruđanke su odličnom igrom potpuno nadigrale ekiupi Ilidže i osigurale nastup na završnom turniru 4 najbolje ekipe u KUP-u Bosmne i Hercegovine.Ekipa Ilidže je povela samo jedmnom i to sa 1:0.U prvih 10-ak minuta domaća ekipa je igrala sa dosta grča,ali nakon toga su Gruđanke krenule furiozno i već u 18. minuti imale 10:4.Razlika od 6 golova bila je i na kraju prvog poluvremena kada je rezultat glasio 14:8.

Drugo poluvrijeme je bilo samo nastavak prvog jer su domaće igračice diktirale tempo i igral svoju igru.Prednost se kretala i do 11 golova razlike recimo u 40.minuti rezultat je bio 20:9,a u 43. minutai 21:10.Do kraja utakmice Grudske rukometašice su igrale opušteno i lagano održavale sigurnu prednost.

Ovom pobjedom ekipa HŽRK Grude Autoherc je ostala u prigodi da se bori za obadva naslova ove sezone što je veliki usojeh ovog mladog kluba.

Svim igračicama i trenerici pripadaju iskrene čestitke na večerašnjoj pobjedi,ali svakako da čestitke zaslužuje i preko 500 gledatelja koji su cijelo vrijeme gromoglasno navijali za svoje cure.

Nakon kratkog odmora Gruđanke u ponedjeljak 06.04. igraju u Banja Luci protiv Borca u 16.kolu Premijer lige BiH.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0