ŽRK Goražde-HŽRK Grude Autoherc  27:41(13:20)
Finale prvenstrva Bosne i Hercegovine za juniorke
Sportska dvorana Mirsad Hurić Goražde
Suci:Damir Dučić i Mirza Hadžić (Goražde)
Nadzornik:Nazif Hoimoraš (Goražde)

ŽRK Goražde
Azra Balić,Anera Barut 1,Ismihana Perla,Džejna Velić,Azerina Hrelja 3,Zerina Smajović 1,Ajla Alikadić 5,Ena Kostić 8,Nejla Muratspahić,Mirnesa Halimić,Džejla Muratspahić 1,Elma Faković,Arijana Hrelja 1,Alma Jašarević 3,Zeina Bujak 1,Amina Oputar 3
Trener:Ibrahim Popović
Sedmerci:2(1)
Isključenja:16 min

HŽRK Grude Autoherc
Anđela Milas,Tea Boban,Matea Bandić,Ana Kondža 3,Katja Žulj 1,Chiara Radić 7(6),Ana Nikić,Josipa Braćić 10(1),Jana Leko 7,Klara Mikulić 3,Tina Bandić 7(1),Josipa Mikulić 3,Anita Azinović,Katarina Zorić,Lucija Žulj
Trener:Zlata Zubac
Sedmerci:9(8)
Isključenja:8 min

Grudske rukometašice su ovogodišnjim naslovima dodale još jedan i to naslov prvakinja Bosne i Hercegovine za juniorke(igračice rođene 1996.godine i mlađe).
Finalna utakmica sa ekipom ŽRK Goražda od samog početka je pokazala da su Gruđanke kvalitetnija ekipa i da će na kraju slaviti.Iako je u dvorani bila velika vrućina i sparina igračice obje ekipe su pokazale dopadljivu igru veliku borbenost.
Hrvatska juniorska reprezentativka Anita Azinović nije ulazila u igru u ovoj utakmici,ali su ostale djevojke odigrale jako dobro tako da su ostvarile uvjerljivu pobjedu u ovoj utakmici.
Posebno  raduje što su u ovoj ekipi nastupile samo dvije igračice koje neće moći igrati na završnici kadetskog prvenstva koje je na rasporedu sljedeći vikend.Tako je naša mlada vratarka Tea Boban(2001.god) danas imala čak 7 obrana od čega 1 sedmerac.
Što s e tiče organizacije ove završnice ona je organizirana izuzetno dobro i na visokoj razini što pokazuje podataka da je nagrade najboljima uručio Kantonalni ministar privrede gospodin Esed Radeljaš.
HŽRK Grude Autoherc zahvaljuje domaćinima iz ŽRK Goražde na lijepom i prijatelsjkom dočeku i ugodnom biravku naše ekipe u Goraždu.
A curama i trenerici HŽRK Grude Autoherc sve čestitke na još jednom naslovu državnih prvakinja.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0