HŽRK Grude Autoherc – ŽRK Vojvodina Novi Sad  28:26

Grudske rukometašice su na 4.međunarodni rukometni turnir “Dani mimoze” u Herceg Novom došle kao zamjena za ekipu Sutjeske iz Nikšića koja je otkazala učešće.

Nitko nije pridavao nikakav značaj toj mladoj ekipi,koja dolazi iz mjesta Grude,za koje neke ekipe(Vojvodina i Temerin)nisu ni čule da postoji.

Nakon prvog dana turnira ,mišljenja su se malo promjenila,jer su te djevojčice u žutom sigurnom i kvalitetnom igrom pobijedile srpskog prvoligaša ,ekipu Temerina.

Nakon drugo dana i pobjede protiv domaćina ,ekipe Maestrala,oni koji su pratili sva zbivanja na ovom turniru rekli su da ove curice u žutom, igraju najljepši rukomet na turniru.

Ali sve to nije moglo biti dovoljno da bi netko vjerovao da bi one mogle nešto ozbiljnije uraditi protiv izuzetno iskusne i kvalitetne ekipe Vojvodine iz Novog Sada ,koja je trenutno na 2. mjestu 1.lige Srbije.

Vjerovatno je to malo uticalo i na žute grudske mimoze ,koje su u prvom poluvremenu igrale sa puno respekta prema protivnicama,pa je to prvo poluvrijeme završilo prednošću ekipe Vojvodine od tri zgoditka,

Kao i puno puta do sada,u poluvremenu je trener Zlata Zubac svojim curicama dala potrebne savjete i upute,a one su to dosljedno primjenile kao da iza sebe imaju mnoge godine rukometnog iskustva.

Drugo poluvrijeme ove utakmice,bilo je demonstracija jednog vrhunskog stručnog rada u izvedbi sjajnih mladih igračica sa svim obilježjima modernog ,lepršavog i efikasnog rukometa.

Sve cure dale su svoj maksimum ,nije bilo lošeg mjesta u ekipi ,veliki protivnik je pobijeđen i na kraju su novosadske igračice i njihovo vodstvo ,sportski i korektno čestitali boljima i jednoglasno rekli :Svakavam čast ,bili ste bolji i potpuno zasluženo ste pobijedili”

Najbolja igračica turnira je Antonija Kutleša koja je za to priznanje jednoglasno izabrana od strane svih trenera.

Nažalost nismo dobili još jedno priznanje koje smo potpuno zaslužili a to je za najbolju vratarku.

Svakako da je daleko najbolja vratarka turnira bila Andrea Brzica ,koja je samo u finaalnoj utakmici imala 22 obrane,međutim eto valjda su i drugi trebali nešto ponijeti kući pa smo ostali bez tog priznanja.

Na kraju,bilo je prelijepo biti Gruđanin ili Gruđanka ovih dana u Herceg Novom i Igalu ,jer je sve bilo u znaku žute boje i to mimoza i djevojčica iz Gruda koje su oduševile sve one koji su ih gledali na njihovim utakmicama.

Konačni poredak na turniru:

1.HŽRK Grude Autoherc

2.ŽRK Vojvodina Novi Sad

3.ŽRK Temerin Temerin

4.ŽRK Kaštela

5.ŽRK Maestral Herceg Novi

6.ŽRK Lokomotiva Mostar

 

 

 

Comments

0