HRK Grude – ORK Rudar Podgorica  29:29

ORK Rudar Podgorica-HRK Grude 22:30

Dvorana Univerzitetskog centra Podgorica

Suci: Danielo Božinovski i   Viktro Načeviski (Sjeverna Makedonija)

Nadzornik: Emir Bešlija (Crna Gora)

U 3.kolu ovogodišnjeg EHF cupa ekipe Gruda i Rudara su dogovorile da obje utakmice igraju u Podgorici. U prvoj utakmici u kojoj su Gruđanke bile formalno domaćin, u prvom poluvremenu puno bolja igra ekipe Gruda koja je povela sa 7:0 , te na poluvrijeme uspjela otići sa 5 golova prednosti (16:11).Međutim u drugom poluvremenu puno bolja igra crnogorskog predstavnika ,uz veoma lošu realizaciju grudskih rukometašica na kraju je utakmica završena rezultatom 29:29.

U drugoj utakmici puno ozbiljnija i odgovornija igra Gruđanki tijekom cijele utakmice. Samo u početku je domaća ekipa držala rezultatsku ravnotežu. Kako je vrijeme odmicalo Grudska ekipa je pomalo povećavala svoju prednost. Na poluvremenu je rezultat glasio 11:17, a drugo poluvrijeme Gruđanke su odigrale  sigurno, ozbiljno i odgovorno i rutinski utakmicu privele kraju.

Ova pobjeda je veoma važna kako za ekipu Gruda tako i za cijeli BiH ženski rukomet, jer je ovo prvi prolazak u sljedeće kolo jednog ženskog rukometnog kluba u europskim natjecanjima nakon dosta godina.  To će sigurno bar malo popraviti koeficijent za nadolazeće sezone. Inače je HRK Grude ,ove godine jedini BiH predstavnik u europskim rukometnim natjecanjima što se tiče ženskih klubova.,

Zbog svega toga cijeloj ekipi HRK Grude, igračicama, trenerici , ali i upravi kluba koja je smogla snage prijaviti sudjelovanje kluba u EHF cupu u ovako teškom vremenu , velike čestitke za ovaj uspjeh. Naravno čestitke pripadaju i Općini Grude  bez čije podrške  ne bi bilo mogućnosti za ovaj međunarodni iskorak.

24.11.2020.g u 11.oo sati u Beču će biti održan ždrijeb za 1/8 završnice EHF cupa za ovu sezonu. Poželimo našim curama puno sreće u ždrijebu.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0