Ekipa HŽRK Grude Autoherc se plasirala na završni turnir 4 najbolje ekipe u Kupu Bosne i Hercegovine!!!

ŽRK Lokomotiva – HŽRK Grude Autoherc 30:25(18:15)

Dvorana USRC M.H.Hujka Mostar

Gledatelja:50

Suci:Hrstić-Šimić

Delegat:Turudić

RK Lokomotiva

Dalila Lerić,Amila Mušinović,Azemina Špago,Maja Knezović 7,Adna Orahovac,Dženita Tanović 3(3),Armina Isić 10,Lejla Kasumčić 2,Edina Demić 3,Admira Lerić,Almedina Marić,Sandina Palikuća 5,Hena Serdarević,Maida Puce

Trener:Sanja Bajgorić

Sedmerci:4(3)

Isključenja: 4 min

HŽRK Grude Autoherc

Ana Pranjić,Anđela Milas,Andrea Brzica,Antonija Kutleša 5,Kornelija Klinac 6(2),Chiara Radić,Ana Nikić,Josipa Braćić 9(1),Jana Leko,Ana Kondža,Ana Marija Šimić 5,Tina Bandić,Nikolina Marić,Josipa Mikulić

Trener:Zlata Zubac

Sedmerci:5(3)

Isključenja:6 min

Grudske rukometašice su nakon prve utakmice imale 12 pogodaka prednosti(34:22),te su već jednom nogom bile u završnici Kupa.Zato su u uzvratnu utakmicu ušle bez pritiska i odigrale je reklo bi se rutinski.

Ekipa Lokomotive je uzvratnu utakmicu odigrala full,sa željom da pokuša napraviti čudo i stići 12 golova zaostatka.I pored njihove velike želje i borbenosti,pokazalo se da je to bila nemoguća misija.

Nasuprot njima Gruđanke su odgirale taman toliko koliko je bio potrebno da prolaz u nastavak natjecanja niti jednog trenutka ne dodje u pitanje.

Pored ekipe HŽRK Grude Autoherc  u završnicu Kupa plasirale su se ekie Goražda,Mire iz Prijedora i Borca iz Banja Luke.

Završni turnir će se održati 16.-18.05.2014. godine ,a domaćin će biti poznat oko 10.05.2014.

Sve rukometašice,trenerica,uprava kluba,sponzori,donatori i navijači našeg kluba zaslužuju čestitke za ovaj veliki uspjeh grudskog sporta.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0