ŽRK Bosna Visoko – HŽRK Grude Autoherc 21:34 (14:15)

Dvoran KSC Mladost Visoko

Gledatelja 100

Suci:Čedić-Duraković

Delegat Mirsada Đaltur

ŽRK Bosna Visoko

Melina Muzaferija,Velida Vražalić(9),Nejra Breščić,Nedžmina Dervišević,Esam Smajlović(1),Asja Omerbegović(5),Semira Bukvić(2),Amna Dervišbegović,Melina Džafić(3),Ilhana Galijatović,Lejla Vraćo,Selma Mustagrudić(1)

HŽRK Grude Autoherc

Ana Pranjić,Andrea Brzica,Antonija Kutleša(7),Iva Leko,Ana Knezović,Chiara Radić(4),Jana Leko(2),Marija Ćorluka(1),Ana Marija Šimić(20),Klara Mikulić,Tina Bandić,Nikolina Marić,Mia Pejić.

Početak utakmice prošao je u znaku domaće ekipe,koja je u 6. minuti vodila rezultatom 4:1.Gruđanke kao da se nisu probudile i nisu počele igrati prije 10.minute,od kada počinju stizati prednost domaćina.Do kraja poluvremena igralo se uglavnom zgoditak za zgoditak,tako da je poluvrijeme završeno prednošću Gruđanki od 1 zgoditka.Ovo je bilo sigurno i najlošije poluvrijeme grudske ekipe u ovoj sezoni 1.lige FBiH.

U drugo poluvrijeme kao da je trenerica Zlata Zubac mr.sc. izvela sasvim drugu ekipu.Cure su demonstrirale atrkativan ,brz i efikasan rukomet.Igrale su svoju prepoznatljivu igru ,kojom se u ovoj sezoni predstavalju u svim utakmicama.Takva igra je iz minuta u minut donosila sve veću prednost Gruđankama,te je na kraju utakice ta prednost iznosila 13 zgoditaka.

Bila je to peta pobjeda u nizu i potvrda trenutno prvog mjesta u 1.ligi FBiH sa maksimlanih 15 bodova.

Vec slijedeći vikend je novi veliki ispit ,u Grude dolazi ekipa Hadžića,jedina ekipa koja je u svim dosadašnjim utakmicama pobijedila naše cure.Nadamo se da je dosao kraj i toj tradiciji i da ce i poslije te utakmice Gruđanke biti sa maksimalnim učinkom.

Još jednom zaslužene čestitke curama i trenerici i poziv gledateljima da dođu i idu zajedno sa curama DO KRAJA ZAJEDNO!

Comments

0