ŽRK Krivaja Zavidovići – HŽRK Grude 

7.kolo Premijer lige BiH ,sezona 2017/2018

Nedjelja 05.11.2017.g.  u 17.00 sati

Sportska dvorana Zavidovići

Suci: Saša Pandžić i Boris Šatordžija (Banja Luka)

Delegat: Vladimir Jović (Tuzla)

U 7.kolu Premijer lige BiH grudske rukometašice gostuju u Zavidovićima kod ekipe Krivaje.

Ovu utakmicu ekipa Krivaje dočekuje nakon uspješno odrađene prve polovine jesenskog dijela prvenstva u kojem su u 6 utakmica ostvarile 4 pobjede, jednom igrale neriješeno i pretrpjele samo jedan poraz. Vidljivo je da Zavidovićanke ove sezone imaju veoma jaku ekipu i da su usprkos europskom nastupu zadržale dobru formu što se vidi iz dvije pobjede u prvenstvu nakon nastupa u Challange cupu. Posebno je impresivna statistika ekipe Krivaje na domaćem parketu na kojem je u zadnje dvije i pol godine u Premijer ligi izgubila samo 2 utakmice i to upravo od Gruđanki.

Ekipa HŽRK Grude je u prvih 6 kola ovogodišnje sezone u Premijer ligi ostvarila isto toliko pobjeda. Iako je zbog ozljeda i izostanaka ekipa uigravana praktički kroz prvenstvene utakmice to se nije osjetilo na rezultatu. Ono što je veoma važno  je povratak Anite Azinović koja je igrala u zadnjih par utakmica što je veliko pojačanje za grudske rukometašice. Utakmice u Zavidovićima zbog sjajne atmosfere i navijanja su uvijek motiv za što bolju igru te će sigurno i ovaj put biti tako. Gruđanke na utakmicu sa Krivajom putuju u punom sastavu bez ozlijeđenih ili bolesnih igračica što je još jedan razlog da očekuju dobru igru i povoljan rezultat.

Motiva za obje ekipe je jako puno i sigurno je da nas u nedjelju u Zavidovićima očekuje odlična utakmica u sjajnoj rukometnoj atmosferi. Svim igračicama obje ekipe želimo dobru igru i igru bez ozljeda ,a neka bolji pobijedi.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0