ŽRK Mira Prijedor-HŽRK Grude Autoherc, 20.kolo Premijer lige BiH

Subota, 30.04.2016. godine, 16.00 sati Sportska dvorana Mladost -Prijedor

Suci: Vejsil Beširević (Bihač) i Emir Dautović (Cazin)

Delegat: Damir Sobo (Banja Luka)

U 20.kolu Premijer lige BiH, ekipa HŽRK Grude Autoherc gostuje kod ekipe ŽRK Mira u Prijedoru.

Bit će to utakmica dvije trenutno najbolje ženske rukometne  ekipe u Bosni i Hercegovini. Iako se prije početka ove sezone nije najavljivala kao ekipa koja će biti u samom vrhu, ekipa Mire je sasvim zasluženo na drugom mjestu ljestvice Premijer lige.

Evidentno je da su djevojke Ljubice Ivetić nakon prvih nekoliko kola kada su igrale dosta primjenjivo, već u finišu jesenskog dijela počele igrati jako dobro da bi ovog proljeća pokazale sve svoje mogućnosti. Niz od 9 utakmica bez poraza pokazuje da se Prijedorčanke nalaze u odlučnoj formi. Pobjedom u Goraždu ekipa Mire je osigurala plasman među prve tri ekipe u Premijer ligi ,a samim tim i mogućnost nastupa u europskim rukometnim natjecanjima. Prava je šteta što je ekipa Mire odustala od KUP natjecanja jer joj je svakako po kvaliteti mjesto u završnici KUP-a

S druge strane ekipa HŽRK Grude Autoherc  je već davno osigurala novi naslov prvaka Bosne i Hercegovine i potpuno rasterećeno igra preostale utakmice. Sve utakmice do kraja Premijer lige su u neku ruku pripremne za završnicu KUP-a BiH koja će se održati 21/22.05.2016. i Gruđanke svakako žele dobrom igrom doći do nove pobjede i nastavka  velikog pobjedničkog niza koji traje već 34 utakmice u Premijer ligi BiH.

Sve ovo govori da će u subotu u Prijedoru gledatelji moći uživati u najboljem ženskom rukometu u Bosni i Hercegovini.

Objema ekipama želimo dobru i korektnu igru, a neka bolji pobijedi.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

Comments

0