ŽRK Borac Banja Luka – HRK Grude, 15.kolo Premijer lige BiH

Subota, 13.03.2021.g. u 14.00 sati

Sportska dvorana Borik , Banja Luka

Suci: Dino Đerzić i Džemal Čedić (Sarajevo)

Nadzornik: Arijana Vojić (Bihać)

U subotu će naše djevojke u Banja Luci odigrati utakmicu 15.kola Premijer lige BiH za rukometašice protiv ekipe ŽRK Borac. Bit će to derbi utakmica između trenutno dvije provplasirane ekipe na ljestvici Premijer lige.

U prvom dijelu prvenstva u Grudama je ekipa Borca bila uspješnija i ostvarila visoku pobjedu rezultatom 25:16. U proljetnom dijelu prvenstva obje ekipe su bile sigurne i uvjerljive u svojim utakmicama i ova utakmica će biti važna za konačni poredak.

Inače, nakon dugo godina i velike dominacije naše ekipe , ova premijerligaška sezona  je veoma neizvjesna, a samim tim i puno interesantnija. Na vrhu su četiri ekipe u okviru od tri boda, na začelju su tri ekipe u samo dva boda, a i u sredini ljestvice su 4 ekipe sa jednim bodom razlike. Do kraja prvenstva je ostalo još 8 kola i puno je bodova u igri tako da nas sigurno očekuje veoma zanimljivo rukometno proljeće.

U subotu očekujemo dobru utakmicu i borbu svih 60 minuta ,a neka bolji pobijedi. Prava je šteta što se utakmica mora igrati pred praznim tribinama. Nadamo se da se gledatelji u što skorije vrijeme vratiti u dvorane i moći uživati u ovakvim rukometnim poslasticama.

Cure sretno!

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

Comments

0