ŽRK Ilidža-HŽRK Grude Autoherc, 16.kolo Premijer lige BiH

Subota, 02.04.2016. godine, 18.00 sati KSC Ilidža

Suci: Vladimir Križanec i Zoran Petrović (Banja Luka)

Delegat: Dragan Semiz (Novo Goražde)

U 16.kolu Premijer lige BiH, ekipa HŽRK Grude Autoherc gostuje kod ekipe ŽRK Ilidža.

Iako se radi o utakmici trenutno vodeće i trećeplasirane ekipe Premijer lige zbog velike bodovne razlike od 15 bodova ovaj susret nema poseban značaj u borbi za naslov prvaka.

To nikako ne znači da će jednoj ili drugoj ekipi nedostajati motiva za dobru igru i pobjedu. Poznato je da je ekipa Ilidže izuzetno uspješna na domaćem parketu. Zadnji domaći poraz Ilidžanke su doživjele prije više od godinu dana i to upravo od Gruđanki. Osim toga borba za 2. mjesto na ljestvici Premijer lige je veoma zanimljiva jer se čak 6 klubova nalazi između 2. i 7. mjesta i to  unutar 2 boda.

S druge strane grudske rukometašice u Premijer ligi nisu poražene već 17 mjeseci i svakako žele nastaviti taj niz nepobjedivosti. U ovoj utakmici će nastupiti u kompletnom sastavu i rasterećene rezultatskog pritiska jer im je za obranu naslova potrebno ostvariti još najviše 3 pobjede u 7 preostalih utakmica, što ne bi trebalo predstavljati problem.

U svakom slučaju očekujemo dobru rukometnu predstavu na Ilidži, nadamo se korektnu sportsku borbu, a neka bolji pobijedi.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0