Danas su grudske rukometašice gostovale u  Mostaru gdje su sa dvije ekipe sudjelovale u natjecanjima RS Herceg  Bosne.

1.liga RS Herceg Bosne:HŽRK Zrinjski-HŽRK Grude Autoherc 19:46(12:20)

HŽRK Zrinjski Mostar

Ivanka Knezović,Anđela Puljić-Vlahić, Iva Vučić(2),Ivona Knezović (2),Ivana Mlakić,Ivana Drežnjak (4),Andrea Papac (1),Martina Pandža (4),Mia Zdovc(2),Ivana Rozić,Jelena Bošnjak,Jelena Leto,Sanja Sulejmanagić,Marija Cvitković,Nikolina Jarak (4),Ivana Petrović

Trener: Helena Nožić

Sedmerci:4 (1)

HŽRK Grude Autoherc

Anica Gudelj,Anđela Milas,Nikolina Čutura (8),Anita Azinović (9),Chiara Radić,Marija Gudelj (10),Andrea Prusina (5),Klara Mikulić (6),Tina Bandić,Ana Nikić,Ana Kondža,Matea Bandić,Martina Leko,Amanda Marić (8)

Trener:Zlata Zubac

Sedmerci:3(2)

Iako u ovom natjecanju obje ekipe sudjeluju sa mlađim igračicama, treneri su se dogovorili da im današnja utakmica posluži i kao prva pripremna za nastavak Premijer lige te da je odigraju sa prvim sastavima.

Iako su grudske rukometašice su nastupile bez Josipe Braćić i Ane Vrančić bile su prejake za ekipu Zrinjskog. Pošto nijedna ekipa u dosadašnjem dijelu priprema nije radila s loptom ,bilo je dosta tehničkih pogrešaka, ali je bilo i lijepih poteza. U svakom slučaju za obje ekipe jedna korisna provjera trenutnog stanja.

Inače su ovom pobjedom Gruđanke zadržale stopostotni učinak i u 1.ligi RS herceg Bosne gdje im je ovo bila 4.pobjeda u isto toliko odigranih utakmica.

Kadetsko prvenstvo RS Herceg Bosne

HRK Katarina-HŽRK Grude Autoherc 19:18(11:9)

HRK Katarina

Nikolina Petrović,Andrea Soldo (5),Josipa Arapović (5),Ilijana Ćurić,Antonija Rotim (7),Martina Domić,Ana Marija Slišković (2),Ana Petrović,Karla Lovrić,Ana Šimić,Josipa Ljubić,Petra Džidić,Lidija Batinić,Elena Cipeetić,Martina Šljivić

Trener:Ivan Lovrić

Sedmerci :2(2)

Isključenja:6 min

HŽRK grude Autoherc

Tea Boban,Lara Šimić,Tea Bušić,Marija Andrijanić,Lucija Žulj (2).Ana Kondža (6),Matea Bandić(5),Marija Ćorluka,Martina Leko,Klara Mikulić,Iva Artuković,Katja Žulj(4),Ana Nikić(1)

Trener:Vladimir Gašparac

Sedmerci:9(6)

Isključenja:- min

U jedinoj utakmici prvenstva RS Herceg Bosne za kadetkinje(igračice rođene 2000. god i mlađe) ekipa HRK Katarina je ostvarila pobjedu nad vršnjakinjama iz Gruda i tako osvojila naslov kadetskih prvakinja RS Herceg Bosne.

Utakmica je bila dosta neizvjesna i mlade grudske rukometašice su stalno držale priključak za favoriziranom ekipom Katarine. Tjelesno više i jače igračice Katarine su na kraju slavile minimalnu pobjedu, mada da je bilo i  obrnuto ne bi bilo nezasluženo.

U svakom slučaju najžalosnije je to što su i u ovoj dobnoj skupini kao i prošli vikenda kada se igralo prvenstvo RS Herceg Bosne za juniorke(igračice rođene 1998. godine i mlađe) sudjelovale samo dvije ekipe i to oba puta HRK Katarina i HŽRK Grude Autoherc. Da je imalo normalna situacija ovaj podatak bi trebao biti alarmantan za RS Herceg  Bosne da se mora ŽURNO nešto poduzeti po pitanju opstanka i razvoja ženskog rukometa.

U svakom slučaju sve čestitke klubovima HRK Katarina i HŽRK Grude Autoherc na ustrajnom radu sa mladim rukometašicama i na održavanju  natjecanja za mlađe dobne skupine.

Sljedeći vikend HŽRK Grude Autoherc nastavlja sa pripremnim utakmicama i sastaje se sa ekipom ŽRK Sinj, inače članom 2.hrvatske rukometne lige jug.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

Comments

0