HŽRK Grude je u periodu od 08. do 10.12.2017.g. bio gost ŽRK Budućnost u Podgorici.

Od samog dolaska, smještaja, dvorana, broja ljudi koji brinu o organizaciji našeg boravka, o organizaciji treninga i sl. vidljivo je bilo da su Gruđanke gošće  velikog kluba u kojem je sve na vrhunskoj razini. Naša ekipa je smještena u luksuznom  Verde complexu koji je baza dvostrukih europskih prvakinja i u kojem dočekuju i smještaju svoje protivnice iz Lige prvakinja. Verde complex ima sve ono što je potrebno za boravak i aktivan rad vrhunskih sportskih ekipa. Od velikog bazena, SPA centra, teretane preko dvorana za sastanke i prezentacije pa do prekrasne nove sportske dvorane.

Tijekom boravka u Podgorici organiziran je jedan zajednički trening i dvije trening utakmice koje su vodili trenerica naša trenerica dr.sci Zlata Zubac i trenerica ŽRK Budućnosti Bojana Popović, nekoliko godina najbolja svjetska rukometašica, a uz nazočnost najboljeg svjetskog rukometnog trenera 2012. godine gosp. Dragana Adžića. Vidljiva razlika u trenutnoj spremnosti igračica jer su naše cure završile sezonu i već ranije prestale sa treninzima, a igračice Budućnosti su u punom trenažnom procesu u kojem treniraju dva puta dnevno, nije bila prepreka da se odradi nekoliko sati obostrano korisnog treninga. Treniralo se, igralo i uvježbavalo zajedno i u mješovitim sastavima, ali maksimalno ozbiljno i na obostrano zadovoljstvo igračica i trenera oba kluba.

Bio je ovo prvi korak u uspostavi suradnje dva kluba koja je dogovorena na inicijativu predsjednika ŽRK Budućnost Predraga Boškovića i predsjednika HŽRK Grude Zorana Trlina. Dogovoren je uzvratni posjet ŽRK Budućnosti Grudama za mjesec veljaču čime će ova suradnja biti nastavljena, a dogovorene su i još neke aktivnosti u proširenu suradnje.

Ovo veoma lijepo i korisno putovanje za naše rukometašice bila je ujedno u zadnja ovogodišnja rukometna aktivnost za njih, Ostaje još samo svečarski dio ,a to je Skupština HŽRK Grude koja će se održati u srijedu 13.12.2017.godine i poslije koje seniorska ekipa ide na zasluženi odmor, dok mlađe dobne skupine nastavljaju sa svojim aktivnostima i natjecanjima.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

 

Comments

0