HŽRK Grude -ŽRK Ilidža , subota 08.04.2017. u 17.30 sati ,Gradska dvorana Bili Brig Grude

Pred nama je još jedna domaća utakmica u Premijer ligi BiH.
Ovog puta naše rukometašice igraju utakmicu 17.kola Premijer lige BiH protiv ekipe ŽRK Ilidža.

Gošće sa Ilidže u Grude dolaze nakon velikog uspjeha i plasmana na završni turnir u KUP-u BiH. Osim toga ekipa Ilidže trenutno zauzima 5. mjesto na ljestvici Premijer lige BiH s tim  u ovom dijelu sezone  Ilidžanke ne znaju za poraz.U 4 odigrane utakmice ovog proljeća , tri puta su slavile i odigrale neodlučeno u Jablanici protiv Neretve.

Naše rukometne kraljice i ovog proljeća blistaju. Odigrale su 4 utakmice u Premijer ligi BiH i  2 utakmice u KUP-u i svih šest puta slavile. Međutim pred njima je najteži dio sezone što se tiče Premijer lige.

Utakmica protiv Ilidže je od velikog značaja jer će u slučaju pobjede naše djevojke napraviti još jedan veliki korak ka trećem uzastopnom naslovu prvaka države. S obzirom da nakon ove utakmice slijede dva gostovanja i to u Jablanici kod Neretve i u Tuzli kod Jedinstva, za mirna putovanja na ta gostovanja ,pobjeda protiv Ilidže bi bila najbolja priprema.

Sigurno je da nas u subotu u Grudama očekuje dobra rukometna utakmica i da će svi koji dođu u gradsku sportsku dvoranu Bili Brig moći uživati u lijepim potezima i dobrom rukometu.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0