1/8 završnica EHF European cup , sezona 2020/2021

HRK Grude (BiH) – Rocasa Gran Canaria (ESP)

Petak, 15.01.2021.g. i Subota, 16.01.2021.g  u 17.00 sati

Dvorana Srednje škole AB Šimića – Grude

Suci: Ante Mikelić i Petar Paradina (HRV)

Nadzornik: Pero Marić (BiH)

U ovoj sezoni HRK Grude je jedini predstavnik BiH u europskim natjecanjima što se tiče ženskog rukometa.

Naš klub sudjeluje u EHF European cup u kojem ove godine nastupa 41 klub iz 21 države.

Svoj europski put grudske rukometašice su ove sezone počele utakmicama 3.kola EHF European cup u kojima su u Podgorici bile bolje od predstavnika Crne Gore , ekipe ORK Rudar i to rezultatima 29:29 u prvoj te 30:22 u drugoj utakmici. Na taj način HRK Grude je ušao među 16 najboljih europskih ekipa u ovom natjecanju. Ovo je ujedno najveći uspjeh BiH ženskog rukometa u zadnjih nekoliko godina .

Voljom ždrijeba u 4. kolu naš klub je dobio  najjačeg mogućeg protivnika, španjolsku  ekipu Rocasa Gran Canaria. Ekipa Rocase je inače dvostruki pobjednik ovog europskog natjecanja (2019. i 2016. godine), prvak Španjolske, pobjednik super kupa Španjolske i sudionik prošlogodišnje lige europskih prvakinja. U svakom smislu to je  ekipa koja pripada gornjem domu europskog rukometa.

S obzirom da su troškovi odigravanja utakmica izuzetno visoki , u teškim i dugotrajnim  pregovorima koje smo vodili sa vodstvom naših protivnica, dogovorili smo da se obje utakmice igraju u Grudama i to 15. i 16.01.2021.godine.

Ovo će biti ujedno prve  utakmice nekog europskog sportskog klupskog natjecanja odigrane u Grudama.

Utakmice će izravno prenositi EHF TV kao i neka od domaćih TV kuća.

Iako je razlika u kvaliteti na strani španjolske ekipe ,pokušat ćemo se predstaviti u što boljem svjetlu kako u sportskom tako i u organizacijskom pogledu te napraviti najbolju promidžbu našeg zavičaja.

Organizacijom cijelog događaja rukovodi organizacijski odbor , na čijem je čelu načelnik Općine Grude, g. Ljubo Grizelj, a u čijem radu sudjeluje velik broj osoba iz sportskog, političkog, gospodarskog i javnog života Gruda i Županije Zapadnohercegovačke.

Iako ulaz za gledatelje neće biti dozvoljen zbog COVID-19 pandemije, organizacijski odbor je tiskao „Karte podrške“ čijom kupnjom  po cijeni od 10 KM  svatko može pomoći organizaciju ovog velikog sportskog događaja.

Karte podrške se za sada mogu kupiti u Motelu Kiwi, Orbiter G te putem  PayPala:  paypal.me/hrkgrude

DO KRAJA ZAJEDNO!!!!

 

Comments

0