HŽRK „Grude“ Grude-OŽRK Jedinstvo Tuzla 32:29 (14:17)

Dvorana Bili Brig Grude

Gledatelja 150

Suci : Saša Pandžić i Boris Šatordžija (Banja Luka)

Delegat: Dragan Semiz (Novo Goražde)

HŽRK „Grude“ Grude

Ana Križanac, Anđela Milas, Amanda Marić 3(1), Nikolina Čutura 3(1), Ana Nikić, Ana Vrančić 3, Gabriela Gudelj 8, Matea Bandić, Andrea Prusina 8, Martina Kraljević, Klara Mikulić 7, Anđela Boras, Ana Kondža

Trener: Zlata Zubac

Sedmerci:3(2)

Isključenja: 4 min

 

OŽRK Jedinstvo Tuzla

Dea Vuković 1,Indira Horozović 5, Marija Belušević 1,Nermina Kušmić, Marijana Sorak 1,Zorica Bošković, Sanja Katić 1,Martina Šumelj, Admira Zvekić 8, Jasmina Osmanović, Matea Šumelj 3,Slađana Mitrović-Bogdanović 3, Neira Midžić 6, Hava Huskić

Trener: Zvjezdan Tomić

Sedmerci:1(1)

Isključenja:12 min

Derbi utakmica 8.kola Premijer lige BiH u potpunosti je opravdala očekivanja. Bio je to susret dvije kvalitetne ekipe sa dva različita poluvremena.

U prvom poluvremenu bolja igra gošći koje su većim dijelom imale rezultatsku prednost i to i do  do 4 gola. Sam početak utakmice je protekao u izjednačenoj igri.Igralo se gol za gol prvih 5 minuta.Nakon toga slijedi bolja igra tuzlanske ekipe koja u 17.minuti ima prednost od 11:7. Tada Gruđanke uspijevaju pojačati tempo i u 22.minuti izjednačiti rezultat na 13:13. Ipak završnica prvog poluvremena pripada gošćama koje na odmor odlaze sa prednošću od 17:14.

Početak drugog poluvremena je pokazao da su grudske rukometašice odlučile zaigrati najbolje što mogu te su u 37.minutu prešle u vodstvo od 20:19. Tuzlanke su tada pokazale da su dobra ekipa sa dosta kvalitetnih igračica jer su  još jednom uspjele preokrenu rezultat i u 47.minuti su bile u vodstvu od 25:23.To kao da je bio okidač za prvakinje koje u strašnom tempu u sljedećih 10 minuta prave 8:1 i praktički odlaze za nedostižnu prednost. U samoj završnici gošće su ipak uspjele ublažiti poraz.

Utakmica je bila puna prelijepih poteza, sjajnih vratarskih obrana, rezultatskih preokreta i sve to uz maksimalnu borbenost svih igračica koje su danas imale prigodu igrati u ovoj utakmici.

Sve u svemu bila je ovo sjajna utakmica kakvih bi trebalo biti puno više pa bi sigurno i interes gledatelja bio puno veći.

Čestitke zaslužuju svi akteri ove utakmice od igračica poražene ekipe ,preko sudaca pa do sjajnih grudskih rukometašica kojima je ovo bila 45. uzastopna pobjeda u Premijer ligi BiH i kojom su zadržale prvo mjesto na ljestvici.

U sljedećem kolu Gruđanke gostuju u Goraždu ,a ekipa Jedinstva je domaćin Neretvi iz Jablanice.

Još jednom svim curama i trenerici velike čestitke za današnju pobjedu i puno sreće u nadolazećim utakmicama.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0