Ovog vikenda u Hadžićima se održava završnica KUP-a BiH za rukometašice za sezonu 2019/2020.

Ekipi HRK Grude ovo je šesto uzastopno sudjelovanje u završnicama KUP-a BiH. Sve je počelo u sezoni 2013/2014 kada je kao novi premijerligaš , naš klub izborio završnicu koja se igrala u Prijedoru. U utakmici poluzavršnice tog turnira naše su cure izgubile od osvajačica KUP-a u toj sezoni, domaće ekipe Mire.

Nakon toga su Gruđanke osvojile Kup BiH u sezonama 2014/2015 u Grudama i to pobjedama protiv ekipa Zrinjskog i Mire te 2015/2016 u Tuzli pobjedama protiv Izviđača i domaćeg Jedinstva.

U sezoni 2016/2017 završnica KUP-a BiH za rukometašice se nije igrala zbog problema u organizaciji ove završnice od strane RS BiH.

U završnici KUP-a BiH za sezonu 2017/2018 u Grudama , Gruđanke su nakon pobjede u poluzavršnici protiv ekipe Mire , poražene od ekipe Izviđača u rukometnoj drami koja će se dugo pamtiti, nakon odigranog regularnog dijela utakmice četiri produžetka od po 5 minuta  i sedmeraca.

KUP se u sezoni 2018/2019 igrao „na ispadanje“ u dvije utakmice sve do kraja. Naše su cure su u toj sezoni do naslova pobjednica KUP-a BiH došle nakon što su u po dvije utakmice eliminirale ekipe Ilidže, Mire, Izviđača te u finalu bile bolje od ekipe Hadžića.

U ovu sezonu ekipa HRK Grude ulazi u potpuno izmijenjenom sastavu sa veoma mladom ekipom. Na otvaranje natjecateljske sezone u Hadžiće , naša ekipa putuje dodatno oslabljena zbog zdravstvenih problema nekih igračica. Tako ćemo u poluzavršnici KUP-a BiH nastupiti sa ekipom u kojoj neće biti niti jedna igračica rođena u prošlom mileniju.

Bit će ovo svakako prigoda za skupljanje iskustva za ove mlade igračice i za uigravanje za Premijer ligu s obzirom da je zbog pandemije COVID-a ova potpuno nova ekipa odigrala zajedno samo jednu pripremnu utakmicu.

Utakmicu poluzavršnice KUP-a naše cure igraju protiv ekipe ŽRK Izviđač iz Ljubuškog , u subotu 12.09.2020.g. sa početkom u 20.00 sati u KSRC Hadžići.

U prvoj utakmici poluzavršnice se isti dan u 17.00 sati sastaju ekipe domaćina  RK Hadžići i ekipa ŽRK Krivaja Zavidovići.

Finalna utakmica je na rasporedu u nedjelju , 13.09.2020. u 17.00 sati

Svim ekipama sudionicama završnice želimo da zdrave i negativne(naravno samo na coronu) odigraju ovaj završni turnir KUP-a i tako na najljepši način najave povratak ženskog rukometa na BiH parkete.

Našim djevojkama želimo puno sportske sreće i dobru igru.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

Comments

0