HŽRK Grude Autoherc-ŽRK Mira Prijedor 36:31(19:19)
Dvorana Bili Brig Grude
Gledatelja 100
Suci:Hrstić-Šimić
Delegat:Sušić

HŽRK Grude Autoherc
Ana Pranjić.Anđela Milas,Antonija Kutleša 4,Kornelija Klinac 11(6),Chiara Radić 2,Ana Nikić.Josipa Braćić 11,Jana Leko,Ana Kondža,Ana Marija Šimić 7,Tina Bandić,Nikolina Marić,Josipa Mikulić 1
Trener:Zlata Zubac
Sedmerci:6(6)
Isključenja:8 min

ŽRK Mira Prijedor
Ena Briševac,Ječena Briševac,Ivana Karačić,Slađana Ivetić 8,Adrijana Damjanović 1(1),Ana Suvajac,Šejla Kararić 2,Duška Tintor,Dragana Dojčinović,Milica Vlahović 12(1),Azra Bašanović 4,Jelena Mutić 4,Milica Došen,Marija Gligorević
Trener:Darko Gligorević
Sedmerci:2(2)
Isključenja:8 min

Derbi utakmicaa 18.kola Premijer lige BiH u potpunosti je ispunila očekivanja.
Sami početak utakmice pa i veći dio prvog poluvremena protekao je u izjednačenoj igri u kojoj su gošće imale blagu rezultatsku prednost.
Ipak je to prvo poluvrijeme završeno neodlučenim ishodom i to sa puno golova 19:19.
Drugo poluvrijeme je počelo slično,tako da je rezultat u 40. minuti glasio 23:24.Tada trener gostiju uzima minutu odmora,koja je kasnije se pokazalo bila prekretnica u današnjoj utakmici.
Od tada na parketu postoji samo jedna ekipa i to domaća.
Grudske rukometašice počinju igrati svoju prepoznatljivu igru sa izuzetno pokretljivom obranom i brzim i efikasnim napadom.
Već u 47. minuti rezultat je glasio 31:25.Bilo je to furioznih 7 minuta u kojim su  Gruđanke pokazale svu moć ove ekipe i jednostavno su trenutne lidere prvenstva ostavile bez ideje i bez šanse da izbjegnu poraz.
Sami završetak utakmice tj zadnjih 10-ak minuta grudske rukometašice su odigrale rutinski i zadržale prednost stečenu sredinom 2. poluvremena.
Prava je šteta što se utakmica igrala u ranom terminu u ovo bagdansko vrijeme,pa je bilo nazočno malo gledatelja.
U svakom slučaju svi oni koji su bili u dvorani dugo su ostali i ovacijama ispratili sjajne grudske rukometašice.
Gruđankama je ovo bila 11 pobjeda u svojoj prvoj premijeligaškoj sezoni što je ogroman uspjeh ovog kluba.
Uz sve čestitke trenerici i djevojkama za sjajnu igru i pobjedu,želimo im da na ovakan način okončaju ovu sezonu iz snova za grudski sport.
Svim članicama HŽRK Grude Autoherc,članovima uprave,sponzorima i donatorima,svim sportskim prijateljima te svim svojim navijačima čestitamo Uskrs i želimo da ga provedetu u miru i sreći.
DO KRAJA ZAJEDNO!!!!

Comments

0