U okviru priprema za obilježavanja Europskog tjedna sporta HRK Grude i ove godine je već znatno ranije počeo sa aktivnostima ,a cilj je omogućiti sportske aktivnosti i treniranje rukometa djeci bez obzira gdje žive. Tako  treneri  HRK Grude od početka školske godine posjećuju sate tjelesnog odgoja u osnovnim školama na području općine Grude, promovirajući rukomet i sport uopće te pripremajući djecu za središnju završnicu obilježavanja Europskog tjedna sporta kroz organiziranje  natjecanja na razini odjeljenja, škola, između škola, a u tim aktivnostima sudjeluje više stotina osnovnoškolske djece.

Niti jednom djetetu ne treba biti uskraćena mogućnost bavljenja sportom bez obzira je li živi izvan gradskog središta ili ne  ili zbog toga što nema financijskih mogućnosti za treniranje. Zato  je Hrvatski rukometni klub Grude, organizirao i osigurao trenažni proces u mini rukomet (za  djecu rođenu 2012.g i mlađe) u Drinovcima , Sovićima i Grudama i to  potpuno besplatno, bez plaćanja članarine.

Cijeli projekt se odvija u suradnji sa osnovnim školama:

– Antuna Branka i Stanislava Šimića Drinovci sa područnom školom Tihaljina,

-fra Stipana Vrljića Sovići sa područnom školom Gorica i

-Ruđera Boškovića Grude

Središnji događaj povodom  europskog tjedna športa u općini Grude je  održan u Gradskoj športskoj dvorani  Grude  24.09.2022.g. Sudjelovalo je 150 djece iz svih osnovnih škola sa područja općine Grude. Za svu djecu, sudionike ovog događaja su osigurane majice posvećene europskom tjednu sporta, sendviči ,sokovi….

HRK Grude ovim putem zahvaljuje svima koji su pomogli realizaciji ovog projekta, a posebno učiteljicama djece, ravnateljicama i ravnatelju osnovnih škola, roditeljima djece , Federačnom ministarstvu kulture i športa te sponzorima i donatorima projekta.

Europski tjedan sporta (ETS) je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe koja se 2022. godine održava osmi put.Sport i tjelesna aktivnost znatno pridonose dobrobiti europskih građana. Preko sporta možemo poslati snažnije poruke tolerancije i osnažiti građanstvo diljem Europe. Promicanje uloge sporta kao sredstva društvene uključenosti pomoći će u rješavanju trenutačnih izazova s kojima se suočava društvo u Europi.Europski tjedan sporta usmjeren je na poticanje sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o njihovim brojnim dobrobitima. Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost.

Comments

0