U protekla tri dana grudske rukometašice ugostilee su djevojke iz druge ekipe RK Lokmotiva iz ZAgreba.Sportska suradnja dva kluba sada je obogaćena i zbližavanjem i uspostavljanjem prijateljstava između igrčica koje su zajedno provele lijepa tri dana.

Cure su odigrale i dvije pripremne utakmice u kojima su treneri Zlata Zubac i Davor Rokavec provjerili spremnost svih igračica za otvaranje Premijer lige BiH,odnosno 2. HRL zapad,koje počinju naredni vikend.

Utakmice su imale i humanitarni karakter ,jer je prihod od prodaje ulaznica namijenjen humanitarnoj akciji za izgradnju kuće obitelji Petričušić iz Posušja,koja ima tri sina oboljela od progresivne distrofije mišića i koji se kreću isključivo pomoću invalidskih kolica.

Iako je bilo planirano da se druga utakmica odigra u Posušju 20.09.2014. u 15.00 sati,to nažalost nije bilo moguće jer je usljed jakog nevremena došlo do poplave svlačionica i dvorane u Posušju.Zbog toga je i ova utakmica odigrana u Grudama,tako da namjera da se u Posušju odigra prva utakmica ženskog rukometa u povijesti ipak nije ostvarena,Naravno da će se to desiti vrlo skoro,obzirom da je u Posušju počela sa radom škola rukometa HŽRK Grude Autoherc pod nazivom”Rukomet od prvog koraka do prvaka”,te će se ekipe 2000/2001 i 2002. i mlađe natjecati u okviru natjecanja RS HB.

U svakom slučaju gostovanje ekipe RK Lokmotiva 2 u Grudama je bilo uspješno i svakako da će biti korisno kako za trenere obje ekipe tako i za razvoj suradnje ova dva kluba.

Iako rezltat nije bio najvažniji ipak informacije radi ekipa HŽRK Grude Autoherc slavila je u obje utakmice i to rezultatima  32:21  i 26:20.

Zahvaljujemo našim goščama na ugodnom druženju i lijepoj igri i radujemo se narednom susretu sa njima.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0