HŽRK Grude je u petak 01.09.2017.g. sudjelovao na 23.međunarodnom rukometnom turniru u Sinju.

I ove godine turnir je bio kvalitetan i donio je puno dobrih utakmica. Sudjelovalo je 6 ekipa koje su bile podijeljene u 2 kupine. HŽRK Grude je bio u težoj skupini sa hrvatskim prvoligašima RK Petason Vranjic  i ŽRK Split 2010, dok su u drugoj skupini bili hrvatski prvoligaš Dugo Selo 55 te drugoligaši  ŽRK Trogirka 58 i domaćin ŽRK Sinj.

Naše djevojke su u prvoj utakmici uzvratile ekipi RK Petason Vranjic za prošlonedjeljni poraz u Grudama i danas pobijedile rezultatom 16:12. Odlična obrana naših djevojaka i vodstvo od prve do zadnje minute utakmice doveli su do sigurne i zaslužene pobjede iako je i ovoj utakmici bilo oscilacija u igri naših djevojaka ipak je to bilo bolje nego prošle nedjelje u Grudama. U drugoj utakmici nakon prednosti naše ekipe tijekom cijelog prvog poluvremena koje je završilo našom prednošću od 13:12, u drugom poluvremenu je trenerica Zlata Zubac pružila prigodu mlađim igračicama pa je ekipa Splita prekorenula rezultat i zasluženo pobijedila rezultatom 29:21.

U utakmici za 3.mjesto naše cure su uvjerljivo slavile protiv mlade ekipe ŽRK Sinj, koja je bila ravnopravan protivnik samo u prvih 15-ak minuta.

Na kraju je u finalnoj utakmici ekipa ŽRK Split 2010 savladala ekipu ŽRK Dugo Selo 55 i tako osvojila naslov, a u borbi za 5.mjesto RK Petason Vranjic je pobijedio mladu ekipu ŽRK Trogirka 58.

Naša Nikolina Čutura je ponovo bila najbolji strijelac turnira.

Ekipa HŽRK Grude je na turniru nastupila bez ozlijeđenih  Amande Marić i Ane Vrančić koje nisu ni putovale u Sinj te bez nedovoljno oporavljene Anite Azinović. Svoje prve pogotke u seniorskoj ekipi danas su postigle Martina Pandža i Marija Andrijanić.

Pred Gruđankama je u nedjelju u 16 sati utakmica protiv kadetske reprezentacije njemačke jugozapadne pokrajine Baden -Württemberg , a odmah nakon nje je i utakmica mlađih kadetkinja istih protivnika.

Čestitke curama i trenerici na današnjem osvojenom trećem mjestu u Sinju te Nikolini Čuturi na još jednom naslovu najboljeg strijelca te svima puno sreće u nadolazećim susretima.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!!

 

 

 

 

 

Comments

0