Nakon sjajne seniorske sezone za naš klub i mlađe dobne skupine su upravo završile svoja natjecanja za sezonu 2022/2023.

Naše juniorke i kadetkinje su tijekom cijele sezone trenirale i igrale za 1.ekipu što znači  da su igrale i europske utakmice i KUP i prvenstvo te se okitile zlatnim medaljama kao prvakinje BiH i pobjednice KUP-a.

Ove godine smo zbog toga na završnicama državnih prvenstava sudjelovali sa ekipom mlađih kadetkinja (2008. godište) koja je na završnici državnog prvenstva u Zavidovićima zauzela 5.mjesto u BiH i sa ekipom djevojčica (2010.godište) koja se na završnici državnog prvenstva u Mostaru okitila srebrnom medaljom.

Nakon sve tri pobjede u skupini i to protiv Krivaje iz Zavidovića, Borca iz Banja Luke i Izviđača iz Ljubuškog, naše su djevojčice u polufinalnoj utakmici pobijedile i ekipu Zrinjskog iz Mostara. U finalnoj utakmici su ipak bile bolje susjede iz Ljubuškog koje su tako uzvratile našim djevojčicama za poraz u skupini .

Na kraju , možemo istaći veliko , ogromno zadovoljstvo nastupima naših ekipa mlađih dobnih skupina posebno kad imamo u vidu da su Grude mjesto sa uvjerljivo namjanje stanovnika od svih sudionika , a to ujedno znači i daleko najmanja baza djece . Od nekih mjesta iz kojih su dolazile ekipe, Grude su manje i 30 puta, ali ipak iz tako malog broja djece koja žive u Grudama, imamo sjajne mlade rukometašice, koje su u samo vrhu BiH.

Ovim putem čestitke svim našim igračicama i igračima , treneru Mariju Babiću, voditeljici škole rukometa, Korneliji Leko, ali i roditeljima djece te svima onima koji na bilo koji način pomažu rad škole rukometa.

Sutra naša djeca idu na završni zajednički izlet u Međugorje nakon čega idu na zasluženi odmor ,a onda početkom kolovoza u nove pobjede!

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

Comments

0