U nedjelju 05.05.2013. godine u 17.00 sati u gradskoj sportskoj dvorani Bili Brig u Grudama odigrat će se utakmica 20 kola 1.lige Federacije BiH između ekipa HŽRK Grude Autoherc i ŽRK Bihać.

Obzirom da je ovo utakmica između trenutno vodeće ekipe ,ekipe HŽRK Grude Autoherc i drugoplasirane ekipe Bihaća s pravom se može reći da je ovo derbi cijelog prvenstva.

U slučaju pobjede grudskih djevojaka one bi i teoretski već u nedjelju osvojile naslov pobjednika ovog natjecanja.Isto tako motiv gostujuće ekipe je velik,jer bi pobjedom u ovoj utakmici ekipa iz Bihaća došla samo na bod zaostatka iza Gruđanki,tako da bi se odluka o prvaku donosila u zadnjem kolu.Ekipa iz Bihaća bi pak porazom u ovoj utakmici vjerovatno izgubila i drugo mjesto,a prema nekim kombinaacijama i drugo mjesto bi moglo osigurati nastup u Premijer ligi u narednoj sezoni.

Dakle utakmica sa puno motiva za obje ekipe i utakmica koja je realno susret dvije najbolje ekipe u ovoj sezoni u 1.ligi Federacije BiH.

Gruđanke su nakon jedne krize igre i rezultata koju su imali sredinom proljetnog dijela sezone ,ponovo one prave,kakve smo i navikli gledati.Ponovo je to jedna brza,poletna,angažirana ekipa u kojoj sve cure daju svoj maksimum u svakoj utakmici.Posebno se to pokazalo na zadnjem gostovanju u Tuzli,gdje su odigrale maksimalno odgovorno i angažirano,pokazale dovoljno kvaliteta i opravdale vodeću poziciju u ligi koju drže praktički od samog početka prvenstva.

Ovo je i prilika za sve ljubitelje sporta iz Gruda i Hercegovine da dodju na jednu dobru utakmicu i da dodju pozdraviti svoje cure koje su kao najmlađa ekipa ovog natjecanja na korak do velikog uspjeha.

DO KRAJA ZAJEDNO!

Comments

0