Ekipa HŽRK Grude se nalazi u njemačkom Metzingenu gdje danas i sutra igra utakmice 1.pretkola EHF cupa protiv domaće ekipe TusSies Metzingen.

Osim umora od napornog i dugog putovanja, za sada nema nikakvih zdravstvenih problema u ekipi. Gruđanke su stigle u Metzingen i odradile trening u dvorani u kojoj će se igrati i utakmice. Sama dvorana te kontakti sa ljudima iz domaće ekipe jasno pokazuju da se radi o profesionalnom klubu u kojem je sve organizirano na najvišoj razini.   Od osoba s kojima smo kontaktirali u gradu i  dvorani smo saznali da je ovaj klub ovdje glavna sportska priča te da su tribine uvijek pune i da imaju sjajne navijače. 

Nemogućnost igranja Challange cupa našem klubu već godinama donosi izuzetno jake protivnike u EHF cupu. Tako smo nakon dvogodišnjeg gostovanja u Rumunjskoj ove godine dobili jednako jakog njemačkog protivnika. Ekipa TusSies je sastavljena od igračica iz 6 država od kojih su mnoge reprezentativke svojih zemalja. Tako za njemačku ekipu u ovoj sezoni osim domaćih,  nastupaju i igračice iz Nizozemske, Mađarske, Austrije,Poljske i Srbije. Prije dvije sezone ovaj klub je igrao finale EHF Cupa ,a ambicije u ovoj sezonu su jako velike.

Kao i uvijek do sada , sudjelovanje u EHF cupu je nagrada za naše djevojke za odlične rezultate u domaćim natjecanjima, ali i prigoda za skupljanje neophodnog međunarodnog iskustva. Očekivanja od ove dvije utakmice su da pokušamo pružiti što jači otpor domaćoj ekipi te najvažnije da utakmice prođu bez ozljeda . Razlika u kvaliteti je ogromna tako da je na našim djevojkama da se dostojanstveno predstave u ovogodišnjem nastupu u EHF cupu.

Utakmice večeras i sutra počinju u 20.00 sati ,a sudi sudački par sa Kosova, dok je delegat iz Češke.

Našim curama želimo dobru igru i puno sreće .

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

 

 

Comments

0