Zapisnik 2. utakmiceU uzvratnoj utakmici 2.pretkola EHF cupa između ekipa Fram sa Islanda i HŽRK Grude Autoherc koja je odigrana u Reykjaviku ekipa Framaa je slavila pobjedu rezultatom 28:27(12:12).

Utakmica je bila potpuno različita od jučerašnje u prvom redu jer se vidjelo da Gruđanke igraju bez treme i svjesne da igraju sa jačim protivnikom ,ali nei blizu onoliko koliko je jučerašnji rezultat to dao naslutiti.Sigurno je i domaća ekipa u ovaj drugi susret ušla sigurna u prolaz, ali je ipak igrala u punom sastavu i maksimalno borbeno.Naše djevojke su osim prvih nekoliko minuta nametnule svoju igru, a na brzu igru, polukontre i kontre Islanđanki imale su odgovor isto tako brzom igrom u obrani.Danas su sve linije u našoj ekipi funkcionirale znatno bolje,od vratarke Anicve Gudelj koja je imala 16 obrana što je u odnosu na jučerašnjih ukupno 9(od obje naše vratarke) velika razlika,pa do krila koja su danas puno više sudjelovala u napadačkim akcijama i tako znatno otežavale  posao obrani domaće ekipe.Naši bekovi su napadački odigrali puno bolje što se vidi i iz  sedam postignutih pogodaka Josipe Braćić i to sve iz igre. Nažalost nismo imali  ni sreće jer smo pogodili 8 puta okvir vrata ,a kod rezultata 27:27 kad smo imali  igrača manje, udoslovno u zadnjoj sekundi utakmice je dosuđen sedmerac kojim je ekipa Frama nakon isteka vremena osigurala pobjedu.

Uglavnom ostaje žal za prvom utakmicom i velikom dozom treme i prevelike impresioniranosti svojim prvim nastupom u EHF cupu,ali je ovo jedno veliko, vrijedno iskustvo za naš klub koje će ovim djevojkama i klubu puno značiti u nastavku njihovog rukometnog razvoja.Možemo biti ponosni na naše mlade djevojke koje su danas pokazale da se unatoč ogromnoj razlici u uvjetima rada ,mentalitetu i svim drugim prednostima europskog rukometa ,uz još više rada ,zalaganja i odricanja možda u bliskoj budućnosti ipak mognemo ravnopravno natjecati bar sa osrednjom kvalitetom europskog ženskog rukometa.

Na kraju još jedna velika zahvala našim domaćinima koji su nam sve ovo vrijeme bili jako ljubazni i na raspolaganju od 0-24 sata. Posebno imponira spoznaja da kompletna organizacija kluba, od organizacije utakmica, pripremanja  dvorane do prodaje svega i svačega da bi se klub financirao sve to rade ljudi volonteri koji vole svoj klub i kojima nije teško raditi bilo šta da bi se osigurali što bolji uvjeti za rad kluba. Tako smo vidjeli razne “funkcionere” ravnatelje, predsjednike, bivše rukometašice i trenere  kako kuhaju i serviraju  hranu za igračice , pripremaju stolove za prodaju raznih reklamnih rekvizita, brišu parket tijekom utakmice i sve sa osmjehom i zadovoljstvom i naravno potpuno besplatno.

Nadamo se da će i u našem rukometu nekad biti više osoba koje će svoje slobodno vrijeme posvetiti rukometa i to na volonterskoj osnovi  i tek tada ćemo moći očekivati neki značajniji napredak.

Naše cure se vračaju kućama kasno u nedjelju navečer i poslije ove europske avanture očekuje nas nastavak Premijer lige  i to utakmicom u Mostaru protiv Lokmotive idući tjedan.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0