Ove godine se obilježava dvadesetčetvrta godišnjica od pogibije i nestanka  naših branitelja na Kupresu. U znak sjećanja na ove strašne događaje u Grudama i na Kupresu se u travnju mjesecu organiziraju različiti događaji kojima se odaje počast našim palim i nestalim herojima.

U Subotu, 23.travnja u športskoj dvorani Bili Brig u Grudama, u organizaciji braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata i Hrvatskog ženskog rukometnog kluba  Grude Autoherc  održat će se 7.po redu memorijalni rukometni turnir ”Žrtve Kupresa ’92 godine”.

Ove godine Grude imaju čast ugostiti dugogodišnjeg sudionika ovog turnira, ekipu hrvatskog drugoligaša Sinja, potom ekipu još jednog hrvatskog drugligaša kojoj je ovo 6. sudjelovanje na našem turniru, ekipu ŽRK Vukovar iz prijateljskog nam  Vukovara. Osim naših gostiju iz Hrvatske na turniru sudjeluju i naši susjedi iz Ljubuškog ,ekipa RK Izviđač Autotransport te organizatori turnira, najbolja ženska rukometna ekipa u Bosni i Hercegovini i prošlogodišnji pobjednik ovog turnira, ekipa HŽRK Grude Autoherc.

Natjecateljski dio je organiziran kroz odigravanje utakmica poluzavršnice, a zatim utakmice za 3. mjesto te finalne utakmice..

Inače naše gošće iz Vukovara dolaze u Grude u četvrtak 21.04.2016. te će  zajedno sa svojim domaćinima položiti cvijeće i zapaliti  svijeća kod  spomenika  generalu Blagi Zadri u rodnom mu Ledincu. U petak 22.04.2016. naše Vukovarke će posjetiti Međugorje i Mostar.

U subotu 23.04.2016., u 13.15 sati će biti upriličeno polaganje vijenaca i paljenje svijeća na Spomeniku palim braniteljima u središtu Gruda, a potom u 13.30 sati slijedi svečano otvorenje 7.po redu memorijalnog turnira ”Žrtve Kupresa ’92”.

Kompletan program će uljepšati  grudske mažoretkinje.

Očekuje se nazočnost  članova obitelji poginulih i nestalih branitelja ,njihovih suboraca,predstavnika političkog i javnog života,te velikog broja mještana Gruda i Županije Zapadnohercegovačke.

Pozivaju se svi da svojom nazočnošću uveličaju ovaj događaj i na taj način se još jednom prisjete onih koji su za ovu slobodu u kojoj živimo dali svoje živote!

Program turnira :

Subota -23.04.2016

13.15 sati polaganje cvijeća i paljenje svijeća na Spomeniku palim braniteljima u Grudama

13.30 sati svečano otvaranje turnira- gradska dvorana Bili Brig

14.00 sati 1.utakmica ŽRK Vukovar-ŽRK Sinj

15.30 sati 2. utakmica HŽRK Grude Autoherc-ŽRK Izviđač Autotransport Ljubuški(ujedno ova utakmica je i utakmica 19.kola Premijer lige BiH)

16.45 Utakmica mlađih dobnih skupina

17.30 Utakmica za 3. mjesto (poraženi iz 1. i 2. utakmice)

19.00 sati finale(pobjednici 1. i 2. utakmice)

20.00 sati proglašenje pobjednika i zatvaranje turnira

 

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

HŽRK Grude Autoherc

Comments

0