5.MEMORIJALNI TURNIR ZA RUKOMETAŠICE „ŽRTVE KUPRESA 92“

Ove godine se obilježava dvadesetdruga godišnjica od pogibije i nestanka  naših branitelja na Kupresu.U znak sijećanja na ove strašne događaje u Grudama i na Kupresu se u travnju mjesecu organiziraju različiti događaji kojima se odaje počast našim palim i nestalim herojima.

U nedjelju, 06.travnja u športskoj dvorani Bili Brig u Grudama, u organizaciji Hrvatskog ženskog rukometnog kluba  Grude Autoherc i braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata održat će se 5.po redu memorijalni rukometni turnir ‘Žrtve Kupresa 92 godine’.

Ovo je već tradicionalni turnir koji  iz godine u godinu okuplja rukometašice iz više klubova iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Ovaj 5. po redu turnir organiziramo za djevojke koje su rođene nekoliko godina poslije strašnih ratnih zbivanja ,sa nadom da se ona nikada neće ponoviti..Ali isto tako želimo da se te djevojke koje su rođene na početku novog  21. stoljeća i na ovaj način prisjećaju i odaju počast onima koji su položili živote za njihovo slobodno djetinjstvo.

Ove godine Grude imaju čast ugostiti mlade rukometašice ekipa Izviđača iz susjednog Ljubuškog,zatim tu su treći put gošće našeg turnira su djevojke iz Sinja,te već tradicionalno ekipa naših velikih prijatelja ,ekipa Vukovara.

Naše gošće iz Vukovara u Grude dolaze u petak 04.04.2014.godine u popodnevnim satima ,kada će zajedno sa svojim domaćinima položiti cvijeće i zapaliti  svijeća kod  spomenika  generalu Blagi Zadri u rodnom mu Ledincu.

U nedjelju  06.04.2014. u 9.50 sati biti će upriličeno polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomeniku u središtu Gruda, a potom u 10.00 sati slijedi svečano otvorenje 5.po redu memorijalnog turnira ‘Žrtve Kupresa 92’ u sportskoj dvorani.

Cjelodnevni program upotpuniti će grudske mažoretkinje i članice plesnog kluba.

Očekuje se nazočnost  članova obitelji poginulih i nestalih branitelja ,njihovih suboraca,predstavnika političkog i javnog života,te velikog broja mještana Gruda i Županije.

 Pozivaju se svi da svojom prisutnošću uveličaju ovaj događaj i na taj način se još jednom prisjete onih koji su za ovu slobodu u kojoj živimo dali svoje živote!

Program turnira :

Nedjelja 06.04.2014.

  9.00   sati  HŽRK Grude Autoherc – ŽRK Izviđač Ljubuški

  9.50  sati   Polaganje cvijeća i paljenje svijeća na spomeniku u Grudama

10.00 sati    Svečano otvaranje turnira

10.30  sati   ŽRK Sinj – ŽRK Vukovar

11.30   sati  ŽRK Izviđač Ljubuški- ŽRK Vukovar

12.30  sati  HŽRK Grude Autoherc – ŽRK Sinj

13.30  sati  ŽRK Izviđač Ljubuški-ŽRK Sinj

14.30 sati   ŽRK Vukovar -HŽRK Grude Autoherc

15.30 sati   Proglašenje najboljih i zatvaranje turnira

 

Comments

0