Grude će od 31.08. do 04.09. ove godine biti domaćini 4.festivala rukometa- Grude 2021. Kao i u svim dosadašnjim izdanjima , u vrijeme održavanja festivala, Grude postaju rukometno središte regije jer će i ovaj festival okupiti puno velikih rukometnih imena.

Po već ustaljenom rasporedu festival se sastoji od tri cjeline. Prve aktivnosti u okviru festivala imaju najmlađi sudionici ovog događaja, polaznici rukometnog kampa. Ove godine u kampu će sudjelovati djeca rođena 2006.-2011.godine. U pet dana rada kampa , od 31.08. pa do 04.09.2021.g ,djeca će imati čast i privilegiju da ih treniraju vrhunska rukometna imena koja su do sada uglavnom mogli vidjeti samo na TV ekranima. Kamp je otvorenog tipa i u njemu su osim djece iz našeg kluba svoje sudjelovanje već prijavila i djeca iz Tomislavgrada, Metkovića, Zavidovića , Sinja. Brigu o radu kampa vodit će trener škole rukometa HRK Grude, Anotnio Glavaš, u čemu će mu pomagati bivše i sadašnje  trenerice našeg kluba, Marija Žanko , Zlata Zubac i Kornelija Leko.

Gosti i ujedno treneri na rukometnom kampu te predavači na trenerskom seminaru će biti: :

Lidija Bojić-Ćaćić , ispred EHF na festivalu, inače član metodske komisije EHF-a lektorica za edukaciju trenera pri EHF i IHF, Dragan Adžić jedan od najboljih rukometnih trenera svijeta i aktualni izbornik ženske rukometne reprezentacije Slovenije, Hrvoje Horvat, aktualni izbornik muške rukometne reprezentacije Hrvatske, Igor Vori- legendarni kapetan rukometne reprezentacije Hrvatske, Ivan Terzić, aktualni izbornik ženske kadetske reprezentacije Crne Gore…

Tradicionalno, nezaobilazni dio festivala  je seminar trenera koji se organizira u suradnji sa EHF-om , HRS-om  i RS Federacije BiH i ove godine se održava od 02.do 04.09. U okviru seminara će biti održano 5 pokaznih treninga, 3 predavanja , okrugli stol i radna večera na temu implementacije RINCK konvencije u RS BiH. Na trenerskom seminaru su svoje sudjelovanje potvrdili i članovi komisije za provedbu RINCK konvencije pri RS BiH , g-din Muris Đug i g-đica Sanja Bajgorić.

U središnjem dijelu festivala , znači od 01. do 03.09.2021.g u sklopu festivala će biti odigrane i utakmice ženskih seniorskih ekipa. Četiri prvoligaša iz tri države će sigurno prikazati kvalitetan rukomet i upotpuniti ovaj veliki događaj. Raspored utakmica:

01.09.  u 13.30 sati  ŽRK Izviđač Ljubuški(BiH)-ŽRK Split 2010(CRO)

01.09. u  18.00 sati  ŽRK Split 2010 (CRO)- HRK Grude (BiH)

02.09. u 18.15 sati   HRK Grude (BiH)-ŽRK Rudar (MNE)

03.09. u 13.30 sati   ŽRK Rudar (MNE) – ŽRK Izviđač Ljubuški(BiH)

Svečano otvaranje festivala je u četvrtak, 02.09.2021.g u 18.00 sati u gradskoj sportskoj dvorani Bili Brig u Grudama.

Ovo će biti još jedno izdanje grudskog rukometnog festivala na kojem će svoje mjesto naći sve rukometne generacije, od djece u kampu preko seniorki na turniru pa do trenera na seminaru.

Dobro došli svi dragi gosti i želimo Vam ugodan boravak u Grudama!

HRK Grude

Comments

0