Završnica KUP-a Bosne i Hercegovine za rukometašice

Rukometna sezona u BiH se bliži kraju. Ovog vikenda završilo je  natjecanje u Premijer ligi BiH za rukometašice.

Nove/stare prvakinje BiH su igračice HŽRK Grude kojima je ovo četvrti uzastopni naslov i ponovo bez ijednog poraza tijekom sezone. Pravo sudjelovanja u europskim natjecanjima su ostvarili OŽRK Jedinstvo iz Tuzle, ŽRK Krivaja iz Zavidovića i ŽRK Izviđač Central osiguranje iz Ljubuškog.

U sljedećoj sezoni u društvu najboljih neće biti RK Neretve iz Jablanice i ŽRK Bihać, a umjesto njih ćemo gledati ŽRK Hrasnica i RK Jedinstvo iz Brčkog.

Do konačnog spuštanja zavjese na ovu sezonu ostalo je još da se 18. i 19.05,2018.g.  odigra završni turnir KUP-a BiH, čiji je domaćin HŽRK Grude.

Nastup u završnici KUP-a ove godine su osigurali  ŽRK Izviđač Central osiguranje iz Ljubuškog, OŽRK Jedinstvo iz Tuzle, ŽRK Mira iz Prijedora i HŽRK Grude.

Imena klubova sudionika završnice jamče da ćemo u završnici sigurno gledati odličan rukomet i da će konačni pobjednik imati težak posao da dođe do naslova.

Zato evo nekoliko riječi o klubovima sudionicima ovogodišnje završnice:

-ŽRK Izviđač Central osiguranje iz Ljubuškog je bivši prvak Bosne i Hercegovine i pobjednik  KUP-a BiH. Proljetni dio ovogodišnje Premijer lige naše su susjede odigrale odlično i zasluženo na kraju zauzele 4. mjestoU četvrtzavršnici KUP-a su Ljubušanke eliminirale ekipu RK Hadžići DG i to pobjedama u oba susreta.

-OŽRK Jedinstvo iz Tuzle je klub koji je bio  prvak države i osvajač KUP-a BiH, a u zadnjih par godina je najbliža pratnja grudskim rukometnim prvakinjama. Tako je bilo i ove sezone u kojoj je Jedinstvo ponovo doprvak BiH. U četvrtzavršnici su Tuzlanke eliminirale ekipu ŽRK Gražde i to pobjedama u oba susreta.

-ŽRK Mira Prijedor je također bivši prvak BiH i osvajač KUP-a ,ali je u zadnjih par godina došlo do smjene generacija koju je ova ekipa uspješno prebrodila i ostala stabilan premijerligaš sa uvijek prepoznatljivom lepršavom i efikasnom igrom . U četvrtzavršnici su Prijedorčanke eliminirale ekipu ŽRK Dubice i to pobjedama u oba susreta.

-HŽRK Grude je najmlađi sudionik završnice ovogodišnjeg KUP-a. Ovaj klub je aktualni prvak Bosne i Hercegovine,a u četvrtzavršnici ovogodišnjeg natjecanja eliminirao je ekipu ŽRK Krivaja iz Zavidovića pobjedama u oba susreta.

Ovo je drugi put u povijesti da su Grude domaćin završnice KUP-a Bosne i Hercegovine u bilo kojem sportu.

Završni turnir KUP-a je najznačajniji događaj tijekom godine u ženskom rukometu u Bosni i Hercegovini te izaziva veliku medijsku pozornost kako medija na lokalnoj i državnoj tako i na međunarodnoj razini. Utakmice poluzavršnice se igraju 18.05.2018.g.(petak) u 18.00 odnosno 20.00 sati i obje utakmice će biti u izravnom TV prijenosu na City TV.

Finalnu utakmicu turnira koja će se igrati dana  19.05.2015. g.(subota) u 17.00 sati  prenosit će izravno BH TV1.

Sigurni smo da će Gruđanke i Gruđani biti dobri domaćini našim gostima te da će se naši gosti u Grudama osjećati ugodno i da će uživati u dobrom rukometu i gostoprimstvu svojih domaćina.

Cijeli program u dva dana kada će se igrati završnica KUP-a bit će upotpunjen nastupima grudskih mažoretkinja, naših plesača i plesačica  te drugim kulturnim i zabavnim sadržajima.

Gruđanke su svojim igrama i rezultatima puno napravile na popularizaciji ženskog rukometa u Grudama i cijeloj Herecgovini. Grudski ljubitelji rukometa su već pokazali da vole ženski rukomet i zbog toga očekujemo da će završnicu KUP-a koja se održava dana 18. i 19.05.2018.goine  kada se igra finalna utakmica pratiti veliki broj gledatelja koji će osigurati pravu rukometnu atmosferu.

Vidimo se u dvorani Bili Brig na završnici KUP-a BiH!

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0