ŽRK Bihać-HŽRK Grude 19:43(11:22)

14.kolo Premijer lige BiH za rukometašice

Dvorana Luke  -Bihać

Gledatelja:100

Suci: Tatjana Praštalo i Vesna Todorović (Banja Luka)

Delegat:Zoran Anušić (Prijedor)

ŽRK Bihać

Ajla Kozlica, Adelisa Dautović 3,Azira Hafurić 5, Sajra Alijagić, Amela Hrkić 2, Ena Stambolija, Lejla Ibradžić 4,Ajla Denić, Sara Mehtić,Sajra Pečenković,Nađa Memagić,Aman Alagić 5,Erna Muhamedagić,Vildana Čeliković,Dženana Jogić

Trener:Zdenko Fuksik

Sedmerci: 1(1)

Isključenja: 4 min

HŽRK Grude

Ana Križanac,Anđela MIlas,Amanda MArić 5,Nikolina Čutura 2,Chiara Rimac,Ana Nikić 6,Ana Vrančić 6,Gabrijela Gudelj 3,Matea Bandić,Andrea Prusina 14,Martina Vukanović,Martina Kraljević 4,Anđela Boras 2, Lara Šimić 1

Trener:Zlata Zubac

Sedmerci:1(1)

Isključenja: 8 min

Nakon stanke koju je ekipa HŽRK Grude imala u prošlom kolu zbog odustajanja od natjecanja ekipe Leotara, danas su Gruđanke bile na svom najudaljenijem gostovanju, onom u Bihaću.

Današnja utakmica je donijela još jednu sigurnu pobjedu grudskih rukometašica koje su vodile cijelo vrijeme. Prvo poluvrijeme i početak drugog odigrala je prva postava gošći iz Gruda,a onda je trenerica Zlata Zubac napravila izmjenu kompletne postave pa je zadnju trećinu (20-ak minuta) odigrala postava koja je do tada bila na klupi. Vrijedno je istaći da su svoje prve premijerligaške minute upisale mlade djevojčice  Martina Vukanović i Lara Šimić koja se večeras u Bihaću postigla i svoj prvi premijerligaški gol.

Sve u svemu sigurna pobjeda ekipe HŽRK Grude i dobra igra djevojaka koje inače imaju manju minutažu u igri. Ovom pobjedom HŽRK Grude je učvrstio svoju lidersku poziciju na ljestvici Premijer lige BiH s obzirom da je drugoplasirana Mira danas poražena u Jablanici od Neretve.

Nakon dugo vremena grudske rukometašice idueg vikenda igraju u Grudama i to protiv ekipe RK Lokomotiva iz Mostara.

Čestitke svim igračicama i trenerici na još jednoj uvjerljivoj pobjedi na putu kao trećem uzastopnom naslovu prvakinja Bosne i Hercegovine.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0