Ove godine se obilježava trideseta obljetnica od pogibije i nestanka  naših branitelja na Kupresu. Među poginulim i nestalim braniteljima bilo je je 12 Gruđana i to Božo Mikulić, Stanko Miličević, Branko Maduna, Radoslav Zadro, Željko Majstorović, Mladen Mikulić, Slobodan Miloš, Zdravko Sosa, Ante Pejić, Branko Zadro, Robert Zadro I Zdenko Marijanović.

U znak sjećanja na ove događaje u Grudama i na Kupresu se u travnju mjesecu organiziraju različita događanja kojima se odaje počast našim poginulim i nestalim herojima.

U subotu, 09.travnja 2022.godine u športskoj dvorani Bili Brig u Grudama, u organizaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Grude, Odbora za branitelje općine Grude  i Hrvatskog rukometnog kluba  Grude  održat će se 11. memorijalni rukometni turnir ”Žrtve Kupresa ’92 godine”.

Ovo je već tradicionalni turnir kojim iz godine u godinu mlade rukometašice i rukometaši odaju počast i iskazuju zahvalnost našim braniteljima stradalim na Kupresu 1992.godine. U dosadašnjih 10 izdanja na turniru je sudjelovalo nekoliko stotina mladih iz BiH i Hrvatske. Tako će biti i ove godine, kad se turnir organizira za najmlađe rukometašice i rukometaše , one koji su rođeni u miru i slobodi za koju su živote dali oni u čiju čast se turnir održava.

Cjelodnevni program u subotu , 09.travnja počinje polaganjem cvijeća na Spomenik poginulim braniteljima u grudskom parku u 9.30 sati. Odmah nakon toga u 9.45 u gradskoj sportskoj dvorani Bili Brig će biti upriličeno svečano otvaranje turnira, a nakon toga će uslijediti utakmice naših najmlađih rukometašica i rukometaša.

Završetak natjecanja je predviđen u kasnim popodnevnim satima kada će biti proglašenje najuspješnijih i zatvaranje turnira.

Očekuje se nazočnost  članova obitelji poginulih i nestalih branitelja ,njihovih suboraca, predstavnika političkog i javnog života, te velikog broja mještana Gruda i Županije Zapadnohercegovačke.

Pozivaju se svi da svojom nazočnošću uveličaju ovaj događaj i na taj način se još jednom prisjete onih koji su za ovu slobodu u kojoj živimo dali svoje živote!

Program turnira :

Subota -09.04.2022.

09.30 – Polaganje cvijeća na Spomenik poginulim braniteljima u Grudama

0            09.45 – Svečano otvaranje turnira

10.00 – Početak turnira

Proglašenje najuspješnijih I zatvaranje turnira će uslijediti nakon završetka natjecateljskog dijela.

DOBRO DOŠLI NA 11.memorijalni rukometni turnir “Žrtve Kupresa .92”

Comments

0