10.MEMORIJALNI TURNIR ZA RUKOMETAŠICE „ŽRTVE KUPRESA ’92“

Ove godine se obilježava dvadesetsedma godišnjica od pogibije i nestanka  naših branitelja na Kupresu.U znak sijećanja na ove strašne događaje u Grudama i na Kupresu se u travnju mjesecu organiziraju različiti događaji kojima se odaje počast našim palim i nestalim herojima.

U nedjelju, 07.travnja u športskoj dvorani Bili Brig u Grudama, u organizaciji Hrvatskog ženskog rukometnog kluba  Grude Autoherc i braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata održat će se 10.po redu memorijalni rukometni turnir ”Žrtve Kupresa ’92 godine”.

Ovo je već tradicionalni turnir koji  iz godine u godinu okuplja rukometašice iz više klubova iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Ovaj 10. po redu turnir organiziramo za djevojke koje su rođene puno godina poslije strašnih ratnih zbivanja ,sa nadom da se ona nikada neće ponoviti..Ali isto tako želimo da se te djevojke koje su rođene na početku novog  21. stoljeća i na ovaj način prisjećaju i odaju počast onima koji su položili živote za njihovo slobodno djetinjstvo.

Ove godine Grude imaju čast ugostiti mlade rukometašice ekipa Delminiuma iz Tomislavgradate naši sportski prijatelji iz hrvatskih klubova Splita,Kaštela, Korčule i Metrkovića.

U nedjelju  07.04.2019. u 10.10 sati biti će upriličeno polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomeniku u središtu Gruda, a potom u 10.30 sati slijedi svečano otvorenje 10.po redu memorijalnog turnira ”Žrtve Kupresa ’92” u sportskoj dvorani.

Očekuje se nazočnost  članova obitelji poginulih i nestalih branitelja ,njihovih suboraca,predstavnika političkog i javnog života,te velikog broja mještana Gruda i Županije.

Pozivaju se svi da svojom prisutnošću uveličaju ovaj događaj i na taj način se još jednom prisjete onih koji su za ovu slobodu u kojoj živimo dali svoje živote!

Program turnira:

Nedjelja 07.04.2019.

9.30  sati   Polaganje cvijeća  na spomeniku u Grudama

9.45  sati  Svečano otvaranje turnira u gradskoj sportskoj dvorani

10.00  sati  HŽRK Grude  – ŽRK Marina Kaštela

10.45  sati   RK Delminium Tomislavgrad- ŽARK Split

11.30  sati  ŽRK Marina Kaštela – ŽRK Metković

12.15  sati  ŽARK Split – ŽRK Korčula

13.00  sati  ŽRK Metković – HŽRK Grude

13.45 sati   ŽRK Korčula – RK Delminium Tomislavgrad

14.30 sati   Utakmica za 5.mjesto

15.15 sati   Utakmica za 3.mjesto

16.00. sati  Finale

16.30 sati   Proglašenje pobjednika i zatvaranje turnira

 

Comments

0