HŽRK Grude u nedjelju 10.02.2019.g. organizira 1.memorijalni turnir Željko Mikulić & Zoran Tica. Ova dva velika čovjeka i velika sportska zaljubljenika su ostavili neizbrisivi trag u grudskom športu , posebno u radu i razvoju HŽRK Grude.

Željko Mikulić je bio jedan od utemeljitelja HŽRK Grude i član upravnog odbora kluba od 2010.godine do kraja svog života. S klubom je prošao sve faze od samog početka rada pa do osvajanja tri naslova prvakinja i dva naslova pobjednika KUP-a BiH. Ostat će zapamćen kao čovjek koji je uvijek bio na raspolaganju za pomoći i obaviti bilo kakav posao za klub i naše igračice. Zato je uvijek bio omiljen među našim rukometašicama  s kojima je proputovao tisuće kilometara i s kojima je uvijek emotivno proživljavao sve naše uspjehe i neuspjehe. Jednostavno je zajedno s cijelom ekipom živio slogan našeg kluba DO KRAJA ZAJEDNO!

Zoran Tica je cijeli svoj život proveo u sportu. Poznat kao nogometni vratar, nakon toga trener pa sportski djelatnik ,a zadnjih godina kao čovjek koji je jako puno pomagao u radu HŽRK Grude. Njegov život je bio sport i gdje je god bio davao je sve od sebe za boljitak sporta i kluba čiji je bio član. Smrt ga je zatekla  kao člana upravnog odbora našeg kluba čijem je uspješnom radu dao ogroman doprinos.

U znak sjećanja na ova dva velika čovjeka  u Grudama će u nedjelju  gostovati ekipe RK Trešnjevka iz Zagreba, ŽRK Devetka iz Podgorice i HRK Katarine iz Mostara .Ali nedjelja neće biti samo dan rukometa nego će kao što bi to upravo Želja i Zoka uradili ,nedjelja će biti i dan humanosti u Grudama . Naime, HŽRK Grude je zajedno s Crvenim križem Grude pokrenuo humanitarnu akciju za našu sugrađanku, 17-godišnju djevojku Petru Tolić koja bolje od cerebralne paralize.  Petra će u nedjelju biti s nama u dvorani Bili Brig i osjetit će našu želju da joj olakšamo borbu sa tekom bolešću.

Zato pozivamo sve dobre ljude iz Gruda  ,Hercegovine i Dalmacije da u nedjelju dođu i budu dijelom velikog sportsko – humanitarnog događaja.

Radujemo se vašem dolasku!

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

Comments

0